Driedubbele klap bij aanrijding met 3 auto's op de Sweelincklaan in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Dinsdag 23 juni 2015) om 7:40 heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Sweelincklaan. Drie voertuigen botsten op elkaar en de schade was aanzienlijk. Een geluk bij een ongeluk: alle inzittenden van de voertuigen kwamen, ondanks de uitzonderlijke aanrijding, met de schrik vrij.

Een jongetje is nog op letsel gecontroleerd in de ambulance, maar het kleine mannetje kon worden getroost met een knuffelbeer van de ambulance.

Botsingen

Het ongeluk gebeurde nadat één van de bestuurders plotseling de macht over het stuur verloor en begon te zwabberen. De auto botste op de andere weghelft tegen de linker voorkant van een tegemoetkomende auto. Die auto botste door de klap op zijn beurt tegen een boom naast de weg.

De automobiliste die de macht over het stuur verloor was ondertussen 180 graden gedraaid en stond op de andere weghelft. Een derde auto die hier achter reed kon niet meer op tijd remmen en klapte vervolgens weer op die auto.

Afgesloten

Vanwege de afhandeling van het ongeval is de Sweelincklaan tot ongeveer kwart over negen in beide richtingen afgesloten geweest (rotonde Bachlaan en Middeldijk). Desondanks waren er een handjevol automobilisten die de pionnen negeerden door over de andere weghelft te rijden en vervolgens alsnog moesten omkeren omdat ze toch niet langs het ongeval konden.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »