Brandweer assistentie voor kapotte kraan van afvalwagen Middeldijkerplein, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanmorgen om half 10 ter assistentie naar het Middeldijkerplein gegaan. Een klein brandweervoertuig (SIV) en de ladderauto uit Rotterdam kwamen zonder spoed naar de melding.

Afvalwagen

Voor de deur van De Elf Ranken stond een afvalwagen met een kapotte kraan. Een onderdeel van de kraan brak af terwijl de bestuurder bezig was een ondergrondse container te legen. De container hing op dat moment net boven de vrachtwagen, maar vanwege het mogelijke gevaar is er niet verder gewerkt.

Tweede kraan

Een ruime afzetting werd gemaakt en verkeer kon tijdelijk het Middeldijkerplein niet op. Werklui hebben ongeveer een uur lang geprobeerd de container veilig aan de grond te krijgen, maar omdat dit niet lukte is de brandweer ingeschakeld. Met hulp van de ladderauto kon een ketting worden bevestigd zodat een tweede kraan de kapotte kraan kon ondersteunen. Op die manier kon de kapotte kraan veilig in beweging worden gebracht en de container weer in de grond verdwijnen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »