Ernstige verkeershinder door aanrijding midden op kruising Dierensteinweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Politie en ambulance zijn vanochtend (Donderdag 21 augustus 2014) even na half elf met spoed gealarmeerd voor een aanrijding op de Dierensteinweg. Nadat bekend werd dat het om een ongeval ging werd ook de brandweer van Ridderkerk opgeroepen.

Ter plaatse bleek sprake van een aanrijding waarbij drie auto’s waren betrokken. De aanrijding vond midden op een druk kruispunt van de Dierensteinweg plaats, dit kruispunt sluit aan op de op/afrit naar de A15 (thv de Greenery).

Drie auto’s

Twee auto’s reden vanuit Barendrecht de bocht in om de A15 op te rijden. De derde auto kwam vanaf de Rotterdamse kant Barendrecht inrijden. Midden op de kruising van de op/afrit A15 hebben de voertuigen elkaar geraakt. De eerste twee voertuigen klapten achter op elkaar en de auto vanuit Rotterdam botste in de flank van de eerste auto die de snelweg op wilde rijden.

Twee ambulances kwamen ter plaatse om de betrokkenen te controleren. Een man kon na controle zelfstandig verder, de andere persoon is overgebracht naar het ziekenhuis.

Een bergingsbedrijf heeft alle drie de betrokken auto’s meegenomen en het wegdek gereinigd. De brandweer van Ridderkerk is ter plaatse geweest maar kon vrijwel direct verder naar een volgende melding.

Verkeershinder

Doordat het ongeval plaatsvond op een erg drukke locatie heeft de politie met enkele agenten het verkeer om moeten leiden. Omdat het verkeer de kruising niet kon oversteken moesten de automobilisten en vele vrachtwagens omrijden. Rond kwart over elf werd de weg vrijgegeven en kwam het verkeer weer snel op gang.

Pech

Terwijl de kruising bijna weer werd vrijgegeven kreeg één van de wachtende automobilisten pech. Zijn busje stond stil op de Dierensteinweg. Twee agenten hebben de man geholpen door het busje naar een veilige locatie te duwen.

 
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »