Vechtpartij en aanhouding bij kampioensfeest VV Smitshoek: "Raddraaiers hard aanpakken"

BARENDRECHT – Het eerste elftal van VV Smitshoek wist afgelopen zaterdag kampioen te worden: reden tot een feestje in de kantine van de vereniging. Deze feeststemming ontaarde rond kwart over negen ‘s avonds echter in agressiviteit, zo stelt de politie. VV Smitshoek zegt de raddraaiers hard aan te gaan pakken.

Meerdere politie eenheden en een hondengeleider kwamen zaterdagavond met spoed ter plaatse. De kantine werd ontruimd.

Vechtpartij

Volgens een getuige heeft één persoon op een bepaald moment een steekwapen uit zijn auto op de parkeerplaats gehaald. Hierna ontstond er een vechtpartij waarbij een persoon volgens de getuige 2 tanden is verloren. Ondertussen gingen meerdere personen met elkaar op de vuist.

De politie bevestigt dat een 20-jarige man uit Barendrecht is aangehouden, maar inmiddels weer is heengezonden. Het onderzoek loopt door. Volgens de politiewoordvoerder was er echter geen sprake een (aangetroffen) mes. Er raakte wel één persoon gewond, maar deze is ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. Deze vielen volgens de politie mee.

Overlast

VV Smitshoek publiceerde vorige week nog een bericht op haar website over het gedrag van bepaalde leden en riep deze leden op om zich ‘normaal’ te gedragen. Het bestuur stelt in een reactie op de recente ongeregeldheden: “Het is vanzelfsprekend dat wij als VV Smitshoek niet accepteren dat leden of bezoekers de boel bij ons verstoren. Wij zijn bezig met onderzoek naar de gang van zaken en zullen indien nodig harde maatregelen treffen tegen de raddraaiers die dit op hun geweten hebben. Daarover binnenkort meer. Vanaf deze kant willen we iedereen die betrokken is bij onze club opnieuw op het hart drukken dat we verwachten dat onze gedragsregels worden nageleefd. Wie daar maling aan heeft en zich niet ‘normaal’ kan gedragen is bij ons niet welkom.

« | »