Grote zoekactie naar verdachten met vuur- en steekwapen in Park Buitenoord

BARENDRECHT – [Foto’s + Video + UPDATE] De politie heeft vanmiddag (Zaterdag 30 april 2016) een grootschalige zoekactie op touw gezet in Park Buitenoord. De politie kreeg een melding (zie update) van drie verdachte personen met een vuur- en steekwapen die zich daar mogelijk zouden ophouden.

Rond kwart voor vier verscheen daarom de politiehelikopter boven de wijk Buitenoord en stonden agenten -met kogelwerende vesten aan- op de grond bij de toegangswegen van Park Buitenoord.

Verdachten

De zoekactie heeft zich enige tijd later beperkt tot een woning aan de Dorpsstraat-Oost, ten oosten van Park Buitenoord. De politie maakte hierbij een afzetting en een speciale eenheid van de politie (geen arrestatieteam, maar de Parate Eenheid van Politie Rotterdam) bereidde zich voor om een woning binnen te stappen. Omwonenden kregen van de politie instructies om binnen te blijven.

Deur geforceerd

Nadat de deur met enkele beuken was geforceerd is de bewoner van dit pand geboeid in de politiewagen gezet. Hij is later weer op vrije voet gesteld. De politie heeft geen vuurwapen(s) aangetroffen bij de doorzoeking van de woning. Er zijn ook geen andere personen meer aangehouden.

De aangehouden bewoner was woest op de nog aanwezige agenten vanwege de aangerichte schade aan zijn huis.

UPDATE: Melding van 5 kinderen

De politie laat weten dat de melding afkomstig is van 5 kinderen: “Omdat de locatie niet duidelijk was hebben wij de melders ter plaatse laten komen. De melders waren 5 kinderen. Omdat ze, onafhankelijk van elkaar, hetzelfde verhaal vertelden en hetzelfde signalement opgaven hebben we het serieus opgepakt. De jongeren hebben ons uiteindelijk de plek aangewezen waar zij de mannen gezien hadden.

Het terrein waar zij de mannen gezien hadden behoorde toe aan een woning. Wij hebben rond deze woning een afzetting gemaakt om een veilige situatie te creëren. De politiehelikopter heeft het terrein afgezocht naar personen. De helikopter trof op het terrein niemand aan. Opeens kwam er een man naar buiten gelopen welke voldeed aan het opgegeven signalement. Deze man is middels een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) aangehouden.

De aangehouden man vertelde dat er niemand in het pand aanwezig was. Collega’s van Team Paraatheid hebben samen met de hondengeleider de woning doorzocht op personen. In de woning is niemand meer aangetroffen. Ook zijn er in de woning geen wapens aangetroffen.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »