Schapenscheerfeest bij De Kleine Duiker 2014, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vandaag (Zaterdag 7 juni 2014) vond het Schapenscheerfeest en de kofferbakverkoop plaats op het terrein van De Kleine Duiker. Er waren diverse activiteiten georganiseerd en er waren natuurlijk veel dieren te bekijken en aaien.

Kinderen konden zich uitleven op een springkussen, een ritje met de draaimolen of enkele van de dieren voeren. Op het terrein was bij de ingang een braderie opgesteld met aan variëteit van stands; van planten tot gezonde drankjes en van informatiestands tot gezellig accessoires voor in huis. Dit alles terwijl een band gezellige liedjes speelde in de feesttent die op het terrein te horen waren.

Extra fotoalbum: Dieren op De Kleine Duiker

Schapen scheren

Op een Schapenscheerfeest worden natuurlijk schapen geschoren. Op diverse tijdstippen werden er demonstraties gegeven om te laten zien hoe dit in zijn werk gaat. Naast de informatie over het scheren van schapen werden kinderen ook uitgenodigd om zelf eens te proberen een schaap te scheren.

Kofferbakverkoop

Op het terrein achter De Kleine Duiker hadden zich tientallen auto’s opgesteld met koopwaar in (en voor) de achterbak van auto’s. Op het terrein waren veel geïnteresseerden aanwezig en daarbij kregen vele spullen een tweede leven bij een nieuwe eigenaar.

Schapen drijven

De demonstratie schapen drijven trok ook veel bekijks. De bezoekers werden geïnformeerd over hoe en waarom het nodig is dat de schapen bij elkaar worden gedreven. Dit gebeurt onder andere wanneer de schapen (langs snelwegen) gras ‘maaien’. De begeleider loopt dan met een border collie hond rond de groep van wel 250 schapen om ze naar de nieuwe plaats te vervoeren. Op een groot grasveld bij de Kleine Duiker werd dit schapen drijven gedemonstreerd door de schapen van achterin het veld naar de bezoekers toe te drijven.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »