Prokkelmiddag met brandweer en defensie in de Irenestraat, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zaterdag 7 juni 2014) vond de afsluiting van de prokkelweek plaats in de Irenestraat (Barendrecht). Een prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder.

Brandweer & Defensie

In de Irenestraat stonden vanmiddag (Zaterdag 7 juni 2014) diverse legervoertuigen opgesteld, waren er springkussens en kon er worden rondgereden in een oude brandweerauto. In en rond het centrum van Barendrecht waren dan ook geregeld brandweersirenes te horen. Naast het brandweervoertuig reden er nog twee legerjeeps rond waar in mee kon worden gereden.

De vrijwilligers van de brandweer Barendrecht waren ook aanwezig met een blusvoertuig; wie dat wilde kon zelf de brandweerslang in de hand nemen en daarmee pionnen omver ‘blussen’. Ondertussen hingen enkele krachtpatsers aan een kraan op een voertuig van defensie.

Dankzij sponsoring was er een hapje en drankje voor het aanwezige publiek. Zeker dit drankje was welkom aangezien het weer erg warm/benauwd was. Gedurende de dag zijn er constant groepjes bezoekers geweest waardoor er een gezellige sfeer was in de straat.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »