World Ports Classic wielerronde dwars door Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zondag 25 mei 2014) kwamen even na half vier de wielrenners van de derde editie van de World Ports Classic door Barendrecht heen gefietst. De route liep vandaag (Zondag 25 mei 2014) van Antwerpen naar Rotterdam.

De wielrenners kwamen vanuit de Heinenoordtunnel over het Kilpad (parallelbaan Kilweg) naar de 3e Barendrechtseweg. Vanaf hier reden ze in een rechte lijn dwars door Barendrecht via de 2e en 1e Barendrechtseweg. Vervolgens ging de hele groep via de Dierensteinweg richting de Greenery om via daar verder te rijden naar de finish in Rotterdam.

Vanwege de doorkomst van de groep wielrenners en bijbehorende auto’s werden de wegen rond de route enige tijd afgesloten door politie en verkeersregelaars. Terwijl de groep door Barendrecht fietste was er ook een helikopter te horen, deze hoorde bij de wielerronde en vloog (relatief laag) boven de groep wielrenners.

Vorig jaar stonden de mensen ook langs de Barendrechtseweg om de wielrenners langs te zien komen, maar toen reden de wielrenners op het laatste moment om Barendrecht heen in plaats van er doorheen.

World Ports classic

De World Ports Classic is een tweedaags wielerevenement waarbij de wielrenners een route afleggen tussen Rotterdam en Antwerpen en weer terug. Gisteren (Zaterdag 24 mei 2014) vond de heenweg naar Antwerpen plaats en vandaag (Zondag 25 mei 2014) kwamen de wielrenners terug, waarbij ze Barendrecht doorkruiste. Zo’n 135 wielrenners deden mee aan deze derde editie van de World Ports Classic. Theo Bos heeft de World Ports Classic dit jaar gewonnen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »