World Ports Classic in razend tempo door Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Vrijdag 30 augustus 2013) even na drie uur is de wielerronde ‘World Ports Classic’ door Barendrecht gereden. Naar schatting hebben enkele honderden mensen in Barendrecht langs de route gestaan, vele van hen stonden daar tevergeefs.

World Ports Classic

De World Ports Classic is een jaarlijkse wielerronde tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam. Vandaag (Vrijdag 30 augustus 2013) werd de eerste etappe gereden van Antwerpen naar Rotterdam, waarbij de route door Barendrecht liep. Morgen (Zaterdag 31 augustus 2013) zullen de wielrenners weer terug rijden, maar zullen dan niet door Barendrecht rijden.

Verkeerschaos en verwarring over route

De route zoals deze in eerste instantie bekend was zou via de Heinenoordtunnel, via de Kilweg, over de 3e, 2e en 1e Barendrechtseweg gaan om vervolgens Barendrecht te verlaten via de Dierensteinweg. Op het laatste moment werd echter bekend dat de wielrenners niet door het centrum van Barendrecht zouden gaan, maar via de rondweg over de Ziedewijdsedijk/Boezemweg. Hierdoor hebben de kijkers langs de route in het centrum van Barendrecht de wielrenners gemist. Ondanks dat de route werd aangepast vanwege de werkzaamheden aan de Dierensteinweg was het een grote verkeerschaos rond het kruispunt bij de op- en afrit van de A15 bij de Greenery. De politie en verkeersregelaars zijn nog enige tijd druk bezig geweest met het op gang brengen van al het vastgelopen verkeer.

De winnaar van deze etappe is Jelle Wallays geworden, 26 seconden na hem is André Greipel gefinisht. Alessandro Petacchi ging vandaag (Vrijdag 30 augustus 2013) als derde over de finishlijn.

Fotoalbums

« | »