Beach Handbaltoernooi op het Doormanplein in Barendrecht

BARENDRECHT – [Fotoalbums] Gisteren (Zaterdag 24 mei 2014) werd er beach soccer gespeeld op het Doormanplein, vandaag (Zondag 25 mei 2014) werd er plaats gemaakt voor beach handbal. Vanaf twaalf tot ongeveer vijf uur ‘s middags werden er handbal wedstrijden gespeeld.

De Barendrechtse handbalvereniging Savosa speelde de hele dag met eigen teams uit verschillende klassen tegen teams van dezelfde klasse uit de regio. Omdat het speelveld niet alleen afweek wat betreft de ondergrond werden de spelregels ook op enkele andere punten aangepast. Zo mochten spelers overal het veld in en uit om te wisselen en mocht de bal vanaf het middenveld uit het gebied van de keeper worden gepakt (zonder deze in te stappen).

Daarnaast waren er bonuspunten te verdienen. Waar een normaal doelpunt door een veldspeler één punt waard was konden er twee punten worden verdiend als de keeper een doelpunt maakte. Dit mocht vanaf eigen goal of als vliegende keep. Daarnaast konden de spelers dubbele punten krijgen als er op een spectaculaire of bijzondere manier werd gescoord, bijvoorbeeld door achterwaards te gooien of door eerst een truc te doen. Er werden pogingen gedaan om mooie doelpunten te maken, maar dit bleek vaak een stuk moeilijker (op het zand) als gedacht.

De wedstrijden waren vooral bedoeld voor de lol en als demonstratie. In iedere klasse heeft een team gewonnen, maar er was geen toernooi winnaar. Om vier uur speelde er als afsluiting nog een team recreanten tegen elkaar.

De dag is heel zonnig verlopen wat het voor de deelnemers en het publiek erg aangenaam maakte op het Doormanplein.

Fotoalbums

Beach sporten

Ook afgelopen vrijdag en zaterdag werden er sportieve activiteiten georganiseerd op het tijdelijke strand op het doormanplein. Vrijdag werden er clinics gegeven en was er een seniorentoernooi. Gisteren (Zaterdag 24 mei 2014) (zaterdag 24 mei) vond het grote Beach Soccer Toernooi plaats, deze werd na een dag lang beach soccer spelen gewonnen door A.B.L. (Altijd Blijven Lachen).

« | »