Kunstgras voetbalveld

BARENDRECHT – BVV Barendrecht heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen moeten slikken. In Spakenburg waren de ‘Blauwen’ met 3-1 te sterk voor de Bongerdbewoners. Barendrecht kende een slechte start, want Gouriye scoorde al na drie minuten de openingstreffer. Daarna was Barendrecht lange tijd gelijkwaardig aan Spakenburg, maar bleken de rood/witten niet meer in staat om de achterstand om te buigen.

In de tweede helft maakte oud-Barendrechter Peter de Lange als invaller het verschil. Eerst legde hij terug op Kees Tol die Spakenburg daarmee op 2-0 zette, terwijl De Lange ver in blessuretijd de derde Spakenburgse treffer maakte. Vlak daarvoor had Tim Eekman uit een strafschop nog wel de eretreffer gemaakt, maar dat kon niet voorkomen dat Barendrecht een 3-1 nederlaag leed en daarmee de koppositie in de Topklasse weer uit handen gaf.