Korfbal (2014, KV Vitesse, Barendrecht)

BARENDRECHT – Vitesse A1 herpakte zich vorige week na de nederlaag tegen KCR door te winnen van Vriendenschaar. Hierdoor had A1 afgelopen zaterdag nog een laatste kans op het kampioenschap als Swift zou verliezen en zelf won van Blauw Wit A1. Eerder dit seizoen werd deze ploeg al eenvoudig aan de kant gezet met 16-6. Vitesse reisde dan ook af naar Kloetinge om terug te keren met twee punten.

De eerste helft stond vooral in het teken van gemiste kansen. Vitesse had het betere van het spel maar beloonde zichzelf niet waardoor het niet echt wegliep van Blauw Wit dat door twee foutjes af te straffen het verschil op twee hielt (3-5). Ook in het resterende gedeelte van de eerste helft kon Vitesse het verschil in kwaliteit niet uitdrukken in de score. Wel kreeg de ploeg Blauw Wit verdedigend steeds meer onder controle dat er niet meer in slaagde te scoren.

In de tweede helft was het scoringspercentage van Vitesse opnieuw niet hoog maar verdedigend kreeg het behalve een ver afstandsschot geen tegendoelpunt meer. Hierdoor kon de ploeg van Mario en Dennis het verschil langzaam vergroten tot een 4-11 eindstand. Een weinig enerverende pot maar het leverde wel twee punten op en Vitesse benadrukte maar weer eens waarom het de minste tegendoelpunten heeft van alle ploegen in de competitie.

Helaas voor Vitesse maakte Swift geen fout tegen NIO waardoor het nu 4 punten los staat met nog een duel op het programma. Hierdoor kunnen de felicitaties voor het kampioenschap naar Middelburg. Over twee weken speelt Vitesse thuis tegen de kampioen. Een mooie gelegenheid om de 14-14 uit recht te zetten en het seizoen goed te eindigen.





« | »