BARENDRECHT – Het inmiddels bekende verhaal: Vitesse A1 moet winnen om de druk te houden op koploper Swift A1. De opdracht voor zaterdag was dus eenvoudig: winnen van KCR A2. KCR is de club waartegen Vitesse dit seizoen nog niet van wist te winnen. Een mooie gelegenheid dus voor de ploeg van Mario en Dennis om de enige nederlaag tot dusver op het veld recht te zetten.

KCR kwam al vroeg op voorsprong maar wist deze voorsprong niet te vergroten. Beide ploegen scoorden om en om waardoor Vitesse aanvallend niet echt in het eigen spel kwam. Het eigen spel werd door nog een factor verhinderd: de scheidsrechter. Deze zag zowel heel veel als heel weinig waardoor beide ploegen regelmatig verbaasd omkeken op het moment dat er gefloten werd. Vitesse liet nog verschillende kansen liggen om op voorsprong te komen waardoor het met een 6-6 ruststand de kleedkamers kon opzoeken.

Vitesse kwam goed de kleedkamers uit en leek de scheidsrechter van zich af te kunnen zetten. Dit resulteerde in een 8-10 voorsprong. Hierna had de ploeg uit Barendrecht het in het slot moeten gooien maar door schoten van grote afstand kwam KCR terug en nam het initiatief over. Vitesse dat vanaf toen steeds meer zowel tegen KCR als tegen de scheidsrechter speelde zag de voorsprong van KCR groter worden. Toch wist Vitesse de rug te rechten en terug te komen tot 15-14 maar hierna klonk een van de weinige juiste fluitsignalen van de scheidsrechter: het eindsignaal.

Het puntverlies werd nog extra zuur nadat bleek dat Swift A1 een punt liet liggen. Vitesse A1 had dus op twee punten kunnen komen maar staat nu op vier punten achterstand. Vitesse zal zich moeten herpakken en moeten knokken om voor de rest dit seizoen niet meer te verliezen nu is gebleken dat ook Swift punten laat liggen.

« | »