Archief foto: HCB Heren 1 op eigen veld in Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen zondag speelde het eerste herenelftal van Barendrecht haar derde wedstrijd in de Tweede Klasse B. Na een overwinning op Asvion en een gelijkspel tegen Goirle, werd er zondag aangetreden tegen Westland Heren 1. De mannen van Arjen Laar moesten het in deze uitwedstrijd doen zonder captain Rob Vermaat en de behendige Jasper Willems.

Na de voorbespreking en de warming-up werd in het zonnige Westland, onder het toeziend oog van een flink aantal Westlandse supporters en een handjevol Barendrecht fans, begonnen aan de eerste helft. Barendrecht begon de wedstrijd wat onwennig en een groot aantal spelers had moeite met de balcontrole op het gloednieuwe Greenfields waterveld. Het was dan ook niet zo gek dat Westland in de beginfase de wedstrijd in handen had. Na een kwartier in de eerste helft kregen de heren uit Barendrecht meer grip op de wedstrijd en begon het langzaam met het creëren van kansen. Een korte tijd daarna leidde een actie van Sven Sabel tot de eerste strafcorner voor Barendrecht. Strafcornerspecialist Sven Galjaardt liet andermaal zien waar hij zo goed in is. Zijn sleeppush eindigde, via de doelman van Westland, in de goal, 0-1. In de fase na de openingsgoal ging de wedstrijd op en neer en kreeg Westland een tweetal strafcorners, die beide uitstekend gepareerd werden door de Barendrechtse doelman, Sebastiaan de Geest, en de man die altijd op de juiste plek blijkt te staan, Sven Sabel. Wellicht wat tegen de verhouding in stond er in de rust een 0-1 stand op het scorebord.

Na de pauze keerde de rust terug in het spel van Barendrecht en werden de kansen die Barendrecht kreeg effectief verzilverd. Eerst was het voor de tweede maal Remco Klomp die de bal snoeihard in de touwen schoot uit een strafcorner, waarna Joost Valster de 0-3 op het scorebord wist te zetten. In de laatste 15 minuten die volgde nam Barendrecht wat gas af en liet het de heren van Westland wat komen. Dit leidde nog tot de 1-3 van Westland, maar verder dan dat kwam de tegenstander niet. Op deze zondag bleek dat er niet alleen dodelijk effectief afgerond werd, maar dat er tevens dodelijk effectief verdedigd werd. Uiteindelijk wisten de Barendrechtenaren de wedstrijd op een volwassen manier uit te spelen en bleef de 1-3 op het scorebord staan. Een bijzonder moment in de uitwedstrijd bij HC Westland was het debuut van de 15-jarige Thom Roolaart, afkomstig uit de A1.

De heren bezetten momenteel, met zeven punten uit drie wedstrijden, de gedeeld eerste plaats in de Tweede Klasse B. Aanstaande zondag spelen de mannen om 14:45 uur op Sportpark De Doorbraak tegen DES H1 uit Kaatsheuvel.