Hockeydames winnen met 2-1 van Rapid

BARENDRECHT – [HCB Dames 1] Zondag moesten wij spelen tegen Rapid. Zij stonden 1 punt onder ons, dus de enige optie was winnen. Helaas begonnen we niet zo sterk en viel er binnen 10 minuten al de 0-1 voor Rapid. Gelukkig gingen wij hierdoor beter spelen en zo creëerde wij heel wat kansen, maar de bal ging maar niet in het goal.

Na een goede bespreking van Jeroen, gingen wij met een goed gevoel de 2e helft in.

We begonnen erg sterk in de 2e helft en weer hadden we erg veel kansen. Uiteindelijk via goed en snel overspelen kon Aline het eerste doelpunt voor HCB maken met een mooie tip. De 1-1 was gemaakt en nu moesten we nog harder werken om ons zelf te belonen. Na hard werken werden wij dan ook beloont op een strafcorner en toen viel het 2e doelpunt. Via Kelly werd de bal schuin naar de paal geschoten en toen tipte Sabrina de bal hoog in het goal. De 2-1 was gemaakt, de winst was nu echt binnen hand bereik. Nog met 15 minuten op de klok werd het wel heel spannend, maar Rapid kreeg weinig kansen van ons. In de laatste minuut kreeg Rapid nog een strafcorner mee, maar gelukkig werd dat doelpunt gehouden door onze verdediging. De overwinning was er!

Aanstaande zondag hebben wij weer een hele spannende wedstrijd tegen Rapide. Zij staan op de nummer 3 met 1 punt verschil. Hopelijk komen jullie ons dan thuis aanmoedigen!