Mooie start van een reeks halve finales NK voor de GVB turnselecties

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag vond de eerste halve finale plaats in het verre Dalen. Instappers N2 Jean Njo & Gioia Marletta mochten het spits afbijten en waren zaterdagmorgen in de eerste ronde verdeeld over 2 banen. In een deelnemersveld van 24 turnsters stroomden er maar 10 door naar de landelijke NK finale.

Beide turnsters bleken weer sterk en belandden dan ook beide op het podium. Gioia wist de gouden medaille te bemachtigen & Jean in de andere baan het brons. Ook werden zij beide 1e op vloer en plaatsen zich dan ook voor de toestelfinale. Gioia deed er nog een schepje bovenop en mag ook aan de rekstokfinale deelnemen, op dit toestel werd Jean 3e en is dus 1e reserve.

In ronde 2 was het de beurt aan pupil 2 n3 Robin Erkens, in een sterk deelnemersveld wist zij zich keurig staande te houden en eindigt op een 9e plaats. Helaas maar doorstroming voor 8 turnsters in deze baan, wat betekend dat Robin 1e reserve is voor de meerkampfinale.

Een mooie 1e wedstrijddag voor GVB, zondag kwamen er nog 6 turnsters in actie. Tess, Romy, Eva, Annabel, Melissa & Britt, succes!

Dag 2

Na de mooie prestaties van zaterdag streden er afgelopen zondag nog 6 GVB-turnsters voor een plek op de NK finale. Dit deden zij niet onverdienstelijk en GVB is 4 meerkamp- en 6 toestelfinales rijker!

In ronde 2 mocht jeugd 1 N3 Tess Suijker het spits afbijten. Tess plaatst zich als 8e voor de meerkampfinale en als 1e voor de toestelfinale sprong! Na 2 vallen van balk wist zij zich terug te knokken in de wedstrijd, knap Tess!

De jeugd 2e divisie was verdeeld over 2 banen. Romy Fonville belande net naast het podium op een 4e plaats en scoorde het hoogste cijfer op vloer wat haar een toestelfinale opleverde. Op sprong deed zij voor het eerst een tsukahara, ook hier mag zij aan de toestelfinale deelnemen.

Eva Blom begon niet fit aan de wedstrijd in verband met een vervelende val van brug tijdens de training afgelopen woensdag. Toch liet zij doorzettingsvermogen zien en turnde zij haar wedstrijd uit, helaas niet genoeg voor een finaleplek.

In de andere baan turnde Annabel naar kunnen en werd 13e, wat goed is voor een meerkampfinale!

Junior 2e divisie Melissa turnde de wedstrijd van haar leven en mocht met 3.5 punt verschil op de nummer 2 de gouden medaille ophalen. (49.8 punten) daarnaast behaalde zij het hoogste sprong, brug en vloer cijfer, 3 toestelfinales! Turnmaatje Britt turnde een goede wedstrijd en belande op een zure 10e plaats, 1e reserve voor de meerkampfinale.

Na de prestaties van gisteren (Zondag 10 april 2016) heeft GVB nu 6 meerkamp- en 9 toestelfinales in de pocket. Aanstaande weekend komen de rest van de turnsters in actie, iets dichter bij huis, in Bergschenhoek. Het weekend daarna is het de beurt aan de drie 1e divisie turnsters in Wieringerwerf.

 

Mooie start van een reeks halve finales NK voor de turnselecties! Vandaag (Maandag 11 april 2016) vond de eerste halve finale plaats in het…

Geplaatst door Gymnastiekvereniging Barendrecht op zaterdag 9 april 2016

Halve finale NK 2e divisie- dag 2. Na mooie prestaties van gisteren (Zondag 10 april 2016) streden er vandaag (Maandag 11 april 2016) nog 6 GVB-turnsters voor een…

Geplaatst door Gymnastiekvereniging Barendrecht op zondag 10 april 2016

« | »