Archieffoto: BMX / Fietscross (FCC Barendrecht)

BARENDRECHT – Afgelopen zondag werd de 9e BMX Westcompetitie gereden in Uithoorn. De baan met de krappe bochten. In de praktijk betekend dit dat je vanaf de start bij de eerste 4 rijders moet zitten. Er zijn weinig inhaalmomenten. Inhalen in de bochten maakt dat contactmomenten met andere rijders zeer aanwezig is, wat of een val of een berisping kan betekenen. Lukt het wel, dan kost het veel kracht om na de bocht weer de snelheid terug te krijgen.

Het lukte de Barendrechters niet altijd, maar vaak ook wel om bij die eerste 4 BMX-ers te rijden. Spectaculaire momenten gingen hier aan voor af. Een domino-val aan het starthek bij de cruisers, van je trapper schieten tijdens een sprong, uit de baan gedrukt worden in de krappe bocht. Maar ook heel mooie overwinningen bij de jongste rijders, A-finales in sterke deelnemersvelden, en persoonlijke overwinningen.

Manches werden gereden door Davy, Ivan, Kevin, Iris, Mees, Jens, Marley, Jay, Arnold,

Mooie B-finales: Terje (7), Mika K. (5), Tycho (7), Thijs (6), Max (7), Jeffrey (5), Pascal (4), Menno (8), Mandy (2), Rob (4) en Jeroen (5).

Knappe A-finales werden gereden door Joost Vrij (1), Teun Ouwens (3), Nova de Roos (7), Mika Gouman (5), Kees Wildeboer (7), Luc van Haaren (7), Daniëlle (7), Martijn (5), Matthieu Roks (4).

Het komende weekend reizen de Nationale rijders af naar het Limburgse Venlo voor de 4e Topcompetitie.

Foto: Archieffoto

« | »