Drie nieuwe gezichten bij ZPB H&L Productions, Barendrecht

BARENDRECHT –Annabel Goudriaan en Tess Kok spelen komend seizoen in de damesselectie van ZPB H&L Productions. Beide dames maken de overstap van MNC Dordrecht naar de Barendrechtse Eredivisionist. De uit Poortugaal afkomstige Annabel Goudriaan heeft leren waterpoloën bij De Kempvis. Inmiddels is zij 19 jaar en is ze enkele jaren in het eerste damesteam van MNC Dordrecht actief geweest. Tess komt uit Hoogvliet en is haar waterpolocarrière begonnen bij SCOM. Net als Annabel heeft Tess een aantal jaar geleden de overstap naar MNC Dordrecht gemaakt en heeft ze daar in het eerste damesteam gespeeld.

Coach Marco Booij toont zich verheugd met het tweetal: “Qua leeftijd passen ze fantastisch in de groep. Bovendien hebben ze beiden in Zeist bij Jong Oranje ervaring op gedaan en zal de zwemsnelheid en schotkracht van deze dames ons goed van pas komen”. Beide dames hebben bij ZPB H&L Productions een nieuwe uitdaging gevonden. Zij gaan proberen met de rest van de damesselectie een mooi seizoen neer te zetten. “De damesselectie heeft een groep van ervaren en jonge speelsters. In combinatie met de trainersstaf geeft dat ons de mogelijkheid om veel te leren en mooie resultaten te boeken!

Keeper

Ook keeper Yoran Lodder maakt deze zomer de overstap naar ZPB H&L Productions. In navolging van Ton van der Velden vertrekt dus ook Lodder bij de Eredivisionist uit Dordrecht. Na het uit elkaar vallen van die ploeg en het teleurstellend verlopen seizoen is Yoran (geboren in 1996) toe aan een nieuwe uitdaging. Yoran: ‘Afgelopen seizoen ben ik persoonlijk iets te weinig gegroeid in m’n spel en had ik ook gehoopt op net wat meer speelminuten. Bij ZPB verwacht ik een nieuwe impuls om het beste uit mezelf te halen.

Voor Yoran is de overstap naar Barendrecht goed te combineren met zijn studie Bedrijfskunde op de Erasmus Universiteit Rotterdam en zijn woonplaats Dordrecht. Hoofdtrainer John van den Burg ​is​ ook content met de overstap van de jonge keeper: ‘Yoran heeft bij de nationale jeugdselectie getraind. Hij is een welkome aanvulling en met meer concurrentie op het doel wordt ZPB H&L Productions er in de breedte​zeker ​
sterker op.

De reden van Lodder om bij een overstap voor ZPB te kiezen was uiteindelijk niet erg lastig: ‘Het is een selectie boordevol talent en het zwembad is altijd sfeervol. Dat maakt de uitdaging des te groter!

« | »