Goede generale voor carrousel groepen Manege Filip Dros

BARENDRECHT – Vanaf de zomervakantie zijn de carrousel groepen van Manege Filip Dros bezig om hun oefeningen van de carrousel kür op orde te krijgen voor de Nederlandse Kampioenschappen Carrousel. De kunst van het carrousel rijden is het creëren van een eenheid tijdens het rijden van verschillende figuren met 12 tot 16 pony’s of paarden en met 12 tot 16 ruiters onder begeleiding van muziek.

Zoals elk jaar presenteerden de carrousel groepen van Filip dros zich door middel van een generale repetitie aan familie en bekenden. Er rijden in totaal zes groepen, pony’s en paarden, met in totaal 80 ruiters in verschillende divisies voor de Nederlandse Kampioenschappen Carrousel.

Naast de presentatie van de carrousel groepen was er ook een dressuur demonstratie, die werd verzorgd door Filip Dros en Anita de Ruiter. Zij gaven aan de hand van een demonstratie eenvoudige uitleg, zodat ouders, familie en vrienden inzicht kregen in de training van een dressuur oefening.

De NK-wedstrijden voor de verschillende carrousel groepen zullen gehouden worden in mei en juni.

Manege Filip Dros

Manege Filip Dros is een uitstekend ingerichte manege met alle mogelijkheden voor de beoefening van de ruitersport. De manege beschikt over een accommodatie waar gedacht is aan een optimale beleving van de paardensport. Het uitgangspunt is het Paard. Paarden en pony’s staan bij Manege Filip Dros in ruim verlichte stallen tussen de twee binnenrijbanen in. Verder beschikt Manege Filip Dros over een overdekte wasplaats met solarium, twee longeercirkels, een ruimte buitenrijbaan en weidegang.
Wij zijn gespecialiseerd in het opleiden van ruiters (en paarden) op alle niveaus voor alle leeftijden vanaf beginners tot ver gevorderden, zowel recreatief als professioneel. Kortom paardrijden voor iedereen in de omgeving van Rotterdam!

‘Verantwoord paardrijden’ is de rode draad binnen onze bedrijfsfilosofie en wij dragen dit uit met de overdracht van kennis op velerlei gebied. Manege Filip Dros is aangesloten bij de FNRS (Federatie Nederlandse Ruitersportcentra) en in het bezit van het Veiligheidscertificaat (SVP). Regelmatig vindt er controle plaats op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Dat is precies waarmee Manege Filip Dros onderscheidend is ten opzichte van andere manegebedrijven.

« | »