Sennah Draaijer Nederlands Kampioen turnen

BARENDRECHT – In het weekend van 28 en 29 vond het bondskampioenschap turnen dames voor de 2e divisie plaats. Hier wisten 6 Barendrechtse turnsters zich na de spannende voorrondes voor te plaatsen, hier gaan de 36 beste turnsters van Nederland in ieder niveau de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel.

Pupil 1 N2 Sennah Draaijer laat het hele seizoen al zien een echte meerkampturnster te zijn en turnde een stabiele en vooral spannende wedstrijd, zij pakt heel knap de titel en mag zich dan ook Nederlands Kampioen noemen! Pupil 2 N2 Vivian Thomassen wist zich te meten met de echte toppers en wordt in een sterk deelnemersveld 8e. Jeugd N3 Tess Suijker turnt het hele seizoen al in de top van het klassement, haar prestaties waren dan ook goed voor een 9e plaats. Ook jeugd 2e divisie turnsters Romy Fonville en Annabel Gerlach turnden naar kunnen en eindigden op een respectievelijke 14e en 22e plaats. Melissa Zandstra heeft promotie naar de 1e divisie al op zak, tijdens de meerkampfinale turnde zij zich naar een 9e plaats. Louisa-Britt Lewis mocht op zondag aantreden voor de meerkampfinale bij de pupillen 2 N1, in dit ijzersterke niveau eindigt zij tussen de topsportturnsters op een nette 19e plaats.

Op zondag vonden ook de toestelfinales voor de 2e divisie plaats. Hier werd er nogmaals twee keer goud gewonnen door Melissa Zandstra op vloer en Tess Suijker op sprong, Romy Fonville greep naar het zilver op de vloer. Ook de andere toestelfinalisten lieten mooie oefeningen zien maar was niet voldoende voor eremetaal. Opnieuw mooie prestaties voor GV Barendrecht, komend weekend zien we de laatste acht finalisten in actie bij het NK voor de 1e divisie.

« | »