Nova van FCC Barendrecht 2e op Nederlands kampioenschap BMX

BARENDRECHT – Kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap BMX is al een prestatie op zich. De beste 32 rijders van Nederland per leeftijdscategorie rijden dit kampioenschap.

Prestaties

Vanmiddag zinderde het in Klazienaveen. Niet alleen van de hitte, maar iedere rit zat vol spanning, snelheid, valpartijen, maar vooral mooi technisch BMX. Vol enthousiasme werden Teun, Mika, Luc, Boyd en Lotte aangemoedigd. Ze hebben kunnen laten zien wat ze waard zijn.

Mandy bemachtigde een prachtige halve finale, een mooie kroon op haar prestaties van dit jaar. Stijn kwam in de halve finale in het gedrang te zitten, kon niet meer uitwijken bij een valpartij en kwam zelf daardoor ook onfortuinlijk ten val. Een flinke teleurstelling voor de talentvolle Stijn die genoemd werd als kanshebber voor de titel.

Kyley piekt op het juiste moment. In de categorie Boys 16 gaat het razendsnel en is iedereen aan elkaar gewaagd. Met een prachtige 6e plek in de finale kan hij terugkijken op een mooi NK. Voldaan kan hij uitkijken naar het komende EK en WK.

Nova de Roos kwam in de eerste manche ten val, maar wist via een eerste en tweede plek zich toch te kwalificeren voor de halve finale waar ze als tweede de finale in wist te rijden. Met haar ijzersterke start reed zij gelijk al voor en wist dit goed vol te houden. Nova finisht als 2e en mag zich een jaar lang Runner up Kampioen van Nederland noemen.

Fietscrossclub Barendrecht

De Barendrechtse rijders hebben de kwalificatie niet zomaar bereikt. Naast de twee trainingen per week op de eigen baan, is extra training, talent, inzet en motivatie nodig om dit te bereiken. Gedurende het jaar worden veel wedstrijden gereden om verschillende banen te leren rijden en wedstrijdritme op te bouwen. Het zou geweldig zijn als de club samen met de gemeente tot besluitvorming kan komen over een nieuwe baan op niveau. De rijders hebben dit hard nodig om ook in de toekomst mooie prestaties te kunnen blijven leveren.

« | »