Sportpark Tennisvereniging Barendrecht (TVB)

De jeugd van Barendrecht kijkt natuurlijk al langer over de grenzen van de eigen club heen. Dat kan alleen maar omdat TVB als club goed voor haar jeugdleden is met een goed selectiebeleid, een goede trainer en natuurlijk een prachtig park! De voedingsbodem van “succes” ligt dus altijd bij de club zelf.

Zo heeft Daan van der Plas zowel in de regionale als landelijke jeugd een noemenswaardige prestatie neergezet. Tijdens de District Jeugd Kampioenschappen (DJK) Rotterdam heeft Daan de eerste plaats weten te bereiken in een lijst van maar liefst 16 deelnemers. In de finale heeft hij een andere TVB’er, Chris de Waal, in een boeiende partij verslagen. Als winnaar van het district Rotterdam heeft Daan zich landelijk gemeten met de districtswinnaars van alle districten in Nederland, DJK Nederland.  Dit toernooi vond plaats in Den Haag. De eerste ronde wist Daan de districtskampioen van Brabant te verslaan met 6-3 6-3. In de volgende ronde stond de districtskampioen van Gelderland klaar. In een bloedstollende partij en op karakter trok Daan de overwinning naar zich toe, 3-6 6-4 7-6. In de halve finale moest Daan buigen voor de districtskampioen van Amsterdam die een speelsterkte van maar liefst 2,2 had, 6-2 6-1. Uiteindelijk is Daan vierde geworden van de DJK Nederland.

Ook Oscar Idsinga heeft goed gepresteerd. Oscar wist de Masters poule D te winnen. In de Masters spelen de beste spelers van het seizoen in diverse categorieën tegen elkaar. In categorie D spelen spelers tegen elkaar met een speelsterkte 4. In vier uitstekende partijen heeft Oscar de winst naar zich toegetrokken. Hij heeft van diverse spelers gewonnen waarvan hij eerder van verloren had. Erg knap van Oscar. De setstanden in de eerste drie partijen waren respectievelijk 6-3 6-3, 6-0 6-3 en 2-6 6-3 7-6. De laatste partij werd beslist met 10-8 in de tie-break! In de finale kwam Oscar een oude bekende tegen. Dit keer was Oscar in een slopende partij de sterkste: 6-2 4-6 6-4.

Tvb is trots dat de jeugdopleiding haar vruchten afwerpt.

Foto: Archieffoto van het sportpark van Tennisvereniging Barendrecht

« | »