BARENDRECHT – Zaterdag 9 januari werd in het Silverdome Zoetermeer het Gewestelijk Kampioenschap kunstrijden 2016 verreden. Vijf gewestelijke kunstrijverenigingen waren vertegenwoordigd in Zoetermeer.

Barendrechtse Dani Loonstra en Sophie Bijkerk vertegenwoordigden onder begeleiding van coach Astrid Tammeling-Winkelman Kunstrijvereniging De Drechtsteden uit Dordrecht.

Zilver voor Dani Loonstra

Dani Loonstra (11) reed op dit Kampioenschap een foutloze kür in de categorie Basic Novice A . Met een puntentotaal van 33,49 verbeterde zij haar Personal Best en pakte zij, met een gering puntenverschil op de kampioene en clubgenootje Isabella Smit, de 2e plaats.

Clubgenote Rosalie van Wageningen (11) uit Dordrecht werd 3e en vergezelde de dames op het podium.

Sophie Bijkerk Gewestelijk Kampioene Advanced Novice

In Zoetermeer kon Sophie (13) de titel Gewestelijk Kampioene de titel op haar naam schrijven. In de categorie Advanced Novice wist de regerend Nederlands Kampioene de titel te pakken nadat zij na de korte kür op de 2e plaats stond en clubgenote Lisa Weijer (15) voor zich zag eindigen. Na de lange kür waren de hoogste punten voor Sophie en eindigde Lisa op de 2e plaats in de eindranking.

« | »