Paarden

ROTTERDAM – Gisteren (Dinsdag 1 mei 2018) selecteerden TTC Zuid-Holland springtrainers Richard Kapteyn en Edwin Hoogenraat acht nieuwe talentvolle springcombinaties die samen met één springcombinatie van het afgelopen seizoen het TTC Zuid-Holland Talenteam 2018 vormen. De negen amazones starten deze maand al met hun intensieve talententrainingsprogramma.

De nieuwe springtalenten zijn: Marid Slagmolen (Barendrecht) met Miss d Arbanville, Bernadette Grootscholten (Rockanje) met Dygo v/d Tojopehoeve, Estrella Boksman (Naaldwijk) met Evadore Dostara, Sanne Lansbergen (Schiedam) met Google Z, Tessa de Jager (Dordrecht) met Crugmore Max, Caitlyn Krijger (Den Haag) met Her Lucky Bella, Yvonne van Dis (Middelharnis) met Emilinda en Mabel van Gemerden (Oostvoorne) met Jumper K. Uit het talententeam van 2017 is Naomi Muller (Barendrecht) vanwege vormbehoud opnieuw opgenomen in het talententeam 2018.

Dit is het zesde jaar dat het TTC Zuid-Holland een talentontwikkelingsprogramma voor springcombinaties biedt.  Diverse TTC Zuid-Holland springtalenten hebben inmiddels mooie resultaten behaald bij kampioenschappen en zijn regelmatig te zien op belangrijke internationale wedstrijden. Edwin Hoogenraat, trainer en selecteur van het TTC Zuid-Holland en tevens KNHS bondscoach springen pony’s en trainer Richard Kapteyn hebben veel zin om met de combinaties aan de slag te gaan.

De negen springtalenten krijgen deze zomer een intensief trainingsprogramma met praktijktrainingen maar ook theorielessen zoals mental coaching, parcoursbouwen, fitheid, voeding en omgaan met (social) media. Op 4 en 5 mei  vindt de selectie van de dressuurtalenten voor het TTC Zuid-Holland plaats.

Over het TTC Zuid-Holland en de Rotterdamsche Manège

De Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ is met haar 181-jaar één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. In 2013 werd de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over luxe voorzieningen voor de manege- en pensionpaarden, twee binnenrijbanen en twee buitenrijbanen. Een groot deel van het jaar kan bovendien op het omvangrijke CHIO-terrein gereden worden. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos.
Sinds 2012 is de Rotterdamsche Manège door KNHS erkend Talenten Trainings Centrum en het enige TTC voor dressuur én springtalenten.

« | »