Brons in Curaçao voor Shurianty Mathilda van CAV Energie

Tijdens de Carifta Games in Curaçao heeft Shurianty Mathilda, atlete van het Energie Running Team van C.A.V. Energie, een bronzen medaille behaald op de 800 meter. Een prachtige prestatie op een mondiaal niveau in het Caraïbisch gebied.

Drie weken geleden vertrok Shurianty Mathilda met haar vader naar Curaçao om zich daar voor te bereiden op de Carifta Games 2017 om voor Curaçao uit te komen op de 800 meter. Aan deze Carifta Games doen alle Caraïbische landen mee; dit jaar vonden ze plaats in het Ergilio Hato Stadion in Willemstad van 15 tot 17 april. Deze Games zijn in Nederland minder bekend, maar diverse wereldtoppers hebben hier gepresteerd voor ze op wereldniveau uitkwamen, waaronder Letitia Vriesde, Veronica Campbell, Elaine Thompson en de bekendste deelnemer ooit aan deze Spelen is natuurlijk Usain Bolt (hij liep er in april 2004 het Wereld Junioren record van 19.73 op de 200 meter).

De door ERT-trainer Herman Vrijhof en Errol Esajas getrainde Shurianty kwam langzaam maar zeker in vorm en had het enorm naar haar zin. Inmiddels waren Shurianty’s moeder en broertje ook op Curaçao aangekomen om aan te moedigen. Zaterdag begonnen de Spelen, zondag liep Shurianty in de series van de 800 meter. Ze werd tweede in haar serie met 2.20.01 en was geplaatst voor de finale. Maandagmiddag 16.00 uur lokale tijd werd de finale gelopen, Shurianty liep een slimme race en haalde na een spannende eindsprint een derde plaats! Ze verbeterde haar tijd in de finale tot 2.15.38. Vader Sidney Mathilda sprak: Wij zijn blij blij man.

« | »