Europees Kampioenschap FCC Barendrecht rijders: 4 dagen BMX feest

BARENDRECHT – Tussen 9 en 12 juli werd in het Brabantse Erp het Europees Kampioenschap BMX 2015 gereden. FCC Barendrecht deed met 11 rijders mee aan dit EK.

Op donderdag en vrijdag was er mogelijkheid tot trainen op de technische baan. Ruim 1700 rijders uit 21 landen zouden dit weekend over de baan racen, springen en strijden. Ultiem BMX voor de liefhebbers.

BMX

De jongens en meiden tot 15 jaar reden op zaterdag hun Europese ritten. Op zondag mochten rijders vanaf 15 jaar hun wedstrijd rijden, gevolgd door de Elite woman en men. Voor de thuisblijvers en BMX-fans was er zelfs een live-stream. De organisatie heeft een prachtig evenement neergezet en de Barendrechtse rijders hebben daar volop van kunnen genieten. Geen finale rijders dit weekend, maar veel rijders stegen boven zichzelf uit door de spanning, sfeer en adrenaline die op de track duidelijk te voelen was.

Zie ook: Nova van FCC Barendrecht 2e op Nederlands kampioenschap BMX

Officiële opening

Een van de hoogtepunten was de officiële opening op vrijdagavond. Kevin Bronswijk was uitgenodigd om samen met Laura Smulders, medaille winnares Olympische spelen Londen en Nederlands Kampioen 2015, de Nederlandse vlag te dragen.

FCC Barendrecht

De Barendrechtse BMX fans hebben genoten van de ritten van Kevin, Luc, Boyd, Ruben en Lotte.

Teun, Nova, Mika, Stijn, Mandy en Kyley hebben ook zeer goed gereden en gaan zich voorbereiden op het Wereld Kampioenschap in Zolder België. Dit evenement worden gehouden tussen 21 en 25 juli.

« | »