BMX Barendrecht met 11 rijders naar NK, EK en WK!

BARENDRECHT – Met oprechte trots feliciteert Fietscrossclub Barendrecht ook dit jaar haar NK, EK en zelfs WK gekwalificeerde rijders.

Kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap BMX is al een prestatie op zich. De beste 32 rijders van Nederland per leeftijdscategorie rijden dit kampioenschap. Heb je een kwalificatie voor het Wereld Kampioenschap bemachtigd, dan hoor je bij de top. Maar liefst 11 rijders van Fietscrossclub Barendrecht hebben een kwalificatie bij elkaar gereden tussen juni 2014 en juni 2015. Graag stellen we hen aan je voor.

Gekwalificeerde rijders FCC Barendrecht

Teun Ouwens, 5 jaar, is na de zomer begonnen met BMX. Hij rijdt zijn wedstrijden in de groep Boys jonger dan 7 jaar. De woorden ‘altijd door blijven fietsen’, heeft hij heel letterlijk genomen waardoor hij in zijn eerste BMX jaar al op het Nederlands en Europees Kampioenschap mag fietsen.

Mika Gouman, 8 jaar, rijdt Boys 9. Het afgelopen jaar heeft hij grote progressie gemaakt en ook bij de Nationale wedstrijden heeft hij goede aansluiting gevonden. Het was nog even spannend, maar zijn gedrevenheid en enthousiasme heeft hem dit jaar zelfs tot aan het Wereld Kampioenschap gebracht.

Kevin Bronswijk, 9 jaar heeft voor de winterstop een paar heel mooie wedstrijden gereden. Op dit moment is hij zoekende naar de juiste vorm, maar zijn kwalificatie voor het Europees kampioenschap zal een mooie extra stimulans zijn om de draad weer op te pakken.

Stijn Ouwens, 10 jaar. Met zijn 7de plek op de nationale ranking weet hij zich ruim voor alle drie de grote Kampioenschappen te plaatsen. Met zijn talent, groot inzicht en explosieve snelheid heeft hij reële kansen om ver te komen.

Luc van Haaren, 10 jaar rijdt Boys 11. Luc staat zijn mannetje in de BMXwest competie. Met zijn technische vorderingen is hij hard aan het werk om in het sterke deelnemersveld op nationaal niveau de aansluiting te pakken. Spannend tot het einde, maar ook hij kan uitkijken naar het Nederlands en Europees kampioenschap.

Boyd Visser, 12 jaar blijft ieder jaar erg stabiel rijden. Continuatie en technische groei is van belang om aansluiting op nationaal niveau te behouden. Boyd kan dit, wat hem mooie resultaten op diverse wedstrijdstrijden heeft opgeleverd, met een prachtige kwalificatie voor NK en EK als eindresultaat.

Ruben van Gemeren, 14 jaar heeft aan het einde van het vorig seizoen al laten zien dat hij een stevige trapper mee kan rijden. Dit seizoen gaat die progressie volop door. Zijn gedrevenheid om te leren heeft hem dit jaar tot het Europees Kampioenschap gebracht.

Kyley Molendijk, 16 jaar. Sinds enkele jaren traint hij als topsporter bij het Talententeam West, maar is regelmatig te vinden bij zijn club in Barendrecht. Kyley is een voorbeeld voor menig Barendrechts rijder. Het harde werken, doorzettingsvermogen en zijn fietspassie heeft hem tot een 7de plek op de Nationale ranking gebracht en hierdoor zijn tickets voor NK, EK en WK verdiend.

Maar ook de dames zijn weer van de partij:

Nova de Roos, 7 jaar. De jonge dame met een ijzersterke start, staat inmiddels haar mannetje tijdens iedere wedstrijd. Het maakt Nova niet uit of het een club- of internationale wedstrijd is. Met een 3e plek op de nationale ranking tel je mee en mag zij ook op alle drie de grote kampioenschappen acte de préséance geven.

Mandy van Esdonk, 14 jaar, heeft na een jaar vol tegenslagen met succes de fietsdraad weer op kunnen pakken. Haar enthousiasme voor de BMX sport is haar grootste drijfveer. Samen met haar doorzettingsvermogen zijn de kwalificaties voor NK, EK en zelfs WK een heel grote kers op de taart.

Lotte Jongkoen, 18 jaar, Woman 17+. Eerste jaars student Fysiotherapie, heeft haar trainingsprogramma enigszins aan moeten passen voor haar studie. Echter met haar goede basisvaardigheden en resultaten tijdens afdelings – en nationale wedstrijden heeft ook zij een plek op het NK en EK bemachtigd.

NK

Het Nederlands kampioenschap wordt gereden op 5 juli in Klazienaveen, Drenthe. Al een week later wordt het Europees kampioenschap in Nederland gereden. Tussen 9 en 12 juli is de BMX baan in het Brabantse Erp de wedstrijd locatie. Ook het Wereld kampioenschap is dicht bij huis. Belgie, Zolder, is van 21 t/m 25 juli the place to be.

« | »