Paastoernooi 2018 bij Biljartvereniging Carnisselande

BARENDRECHT – Biljartvereniging Carnisselande heeft een prachtig Paastoernooi achter de rug (26 t/m 29 april). “Voor het eerst in onze nieuwe locatie (Sporthal de Riederpoort) op onze 2 mooie biljarts.

Er waren 26 deelnemers, de loting vond op maandag 26 april plaats rond 12 uur, je voelde de spanning en wie wordt mijn eerste tegenstander.

Om 13 uur wordt door het organiserende commissie het startsein gegeven en de eerste ballen rollen, maar gaan ze ook tegen elkaar die ballen. Dag 2 worden er nog een aantal partijen uit de eerste ronde gespeeld, uiteindelijk 13 over daarbij worden de 3 beste verliezers aan toegevoegd om met een goed aantal naar de finale toe te werken.

Over het algemeen duurde de partijen net boven de 30 beurten, maar er waren uitschieters, de kortste duurde 12 en de langste 46 beurten, en er waren er 2 die de hoogste serie hadden 12 caramboles.

Doordat we nu een eigen locatie hebben met bar, konden we het helemaal op ons afstemmen, de pauze die bij ons verplicht is (sociale karakter) en de hapjes zowel koud als warm werden gretig afgenomen, en zo was het iedere dag zeer goed verzorgd door de vrijwilligers van de bar.

Op 29 april werden de halve finales, derde/vierde plaats en de finale gespeeld. Die werd gespeeld door Bart Haan 20 caramboles en Freek Mülhenbruch 25 caramboles. Het was een zeer spannende finale, het leek erop dat Bart de 20 caramboles ging halen maar ineens kwam Freek Mülhenbruch met een aantal leuke series. Bart Haan stond een tijdje op de 18 caramboles, maar bleef daarop steken en Freek Mülhenbruch haalden zijn 25 caramboles en ging er zelfs 3 overheen. Bart Haan had de nastoot maar miste en daardoor werd Freek Mülhenbruch de verdiende winnaar van het Paastoernooi 2018 Biljartvereniging Carnisselande.

Wij konden dit toernooi organiseren door de sponsoren, Dirk van den Broek, De Ridder Wijnen, Kaas en Zo, Gezond en Wel, Kippie, Limburgia Vlaaien, Het RozenPakhuys, AH Portland, en Mister Twins. Mede dankzij deze sponsoren, de inzet van de leden en de organisatie was het een zeer geslaagd toernooi. En nu op naar ons jaarlijkse etentje.

« | »