Tribune BVV Barendrecht op sportpark de Bongerd (Voetbal)

BARENDRECHT – Zaterdag staat de derby tussen Barendrecht en Capelle op het programma. De meest tot de verbeelding sprekende Topklasse-wedstrijd in de regio Rijnmond levert meestal veel spektakel op, maar zal zaterdag wel in sobere omstandigheden plaatsvinden vanwege het overlijden van Barendrecht-clubicoon Piet Weeda. De entourage rondom de wedstrijd wordt aangepast en uiteraard wordt er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Piet.

De ontmoetingen tussen Capelle en Barendrecht zijn doorgaans aantrekkelijke wedstrijden. Vorig seizoen werd het pas in de slotminuut 2-2 op De Bongerd, toen Mahmut Sönmez in blessuretijd trefzeker was. Een jaar eerder stond Barendrecht na een uur met 0-3 achter, maar werd op miraculeuze wijze alsnog een 5-3 overwinning uit het vuur gesleept. De Rijnmond-derby begint zaterdag om 14.30 uur.

Lepra

Bij de voetbalwedstrijden van Barendrecht zal ook dit seizoen regelmatig aandacht gevraagd worden voor mensen met lepra. Zo wordt ook zaterdag rondom de wedstrijd Barendrecht – Capelle geld ingezameld om leprapatiënten in Papoea te kunnen opsporen, behandelen en te genezen. De actie is een initiatief van clubscheidsrechter Peter Euser, die ook ambassadeur van de Leprastichting is.

« | »