Dames Lintex Binnenland Barendrecht

BARENDRECHT – De vrouwen van Lintex-Binnenland reizen morgen (Zaterdag 17 oktober 2015) af naar Landsmeer om daar om 19.30 uur te spelen tegen Loon Lions.

Voor de zomer dreigde de veelvuldig Nederlands kampioen de Vrouwen Basketball League vaarwel te zeggen, maar door de inspanningen van veel vrijwilligers haakte de ploeg op het laatste moment toch weer aan. Loon Lions behoort al jaren tot de top van Nederland en afhaken zou toch een flinke devaluatie van de Nederlandse competitie hebben betekend. Gelukkig kwam het niet zo ver en in Landsmeer is men er toch weer in geslaagd een zeer goede ploeg neer te zetten die zeker om alle prijzen kan meestrijden.

International Tanya Bröring is daarin toch wel de meest aansprekende naam, maar ook Fieke Ligthart, Sanne van Dongen en de van Lintex-Binnenland overgestapte Marlous Nieuwveen en Corine Manuputty mogen niet vergeten worden. Coach van Loon Lions is Rob Brand, die ook een verleden heeft bij Binnenland. Loon Lions verloor tot nu toe van de vier gespeelde wedstrijden alleen van Dozy BV Den Helder.

Voor Lintex-Binnenland is het zaak de schade in deze fase van de competitie beperkt te houden. Door de vele blessures heeft coach Joost van Rangelrooy een zeer kleine selectie tot zijn beschikking en die kleine rotatie maakt de ploeg kwetsbaar. De verwachting is overigens dat in de loop van november een aantal speelsters weer bij de selectie kan gaan aanhaken. Aan de andere kant hebben de fitte speelsters, onder andere in de wedstrijd in de Supercup, laten zien dat ze zeker in staat kunnen zijn om voor een verrassing te zorgen.

De wedstrijd in het Indoor Centrum Landsmeer begint om 19.30 uur.

« | »