Werkzaamheden 1e Barendrechtseweg: Oversteek voor fietsers bij Scheldestraat

BARENDRECHT – Naast de huidige voetgangersoversteekplaats wordt een oversteek voor fietsers gerealiseerd op de kruising 1e Barendrechtseweg / Scheldestraat. De verkeerslichten zijn bij deze oversteekplaats onlangs al vervangen. De komende weken gaat de aannemer de werkzaamheden afronden en de oversteek aanpassen.

Tijdens de werkzaamheden is de rijbaan om en om aan een kant afgesloten. Maandag 21 november (en dinsdag 22 november – bij slecht weer op maandag) wordt de 1e Barendrechtseweg half om half afgezet tussen 09:00 en 15:00 uur. Dit houdt in dat automobilisten (even) moeten wachten. Er komen verkeersregelaars op de weg te staan zodat het verkeer om en om kan passeren over de andere rijbaan. Dit wordt aansluitend op de bestratingswerkzaamheden aan de parallelwegen uitgevoerd. Dit kan enige vertraging opleveren. De gemeente verwacht dat alle werkzaamheden uiterlijk 3 december zijn afgerond.

Werkzaamheden

De bestrating op de parallelweg aan de even kant wordt opnieuw aangebracht omdat de voetgangersoversteekplaats (zebra) iets opschuift. Aan de oneven kant wordt nieuwe bestrating aangebracht. De parallelweg aan de even kant is als eerste aan de beurt, daarna de oneven kant.  De beide parallelwegen worden tijdens de werkzaamheden om en om afgesloten, ook voor fietsers. Al het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

De voetgangersoversteekplaats op de rijbaan schuift iets op, zodat de fietsoversteek ook op de asfaltdrempel past. Op het asfalt wordt de markering verwijderd en opnieuw aangebracht.

« | »