Tram keerlus Portlandse Baan, Carnisselande, Barendrecht

BARENDRECHT – Van zaterdag 28 april tot en met zondag 20 mei werkt de RET aan de tramsporen op diverse locaties in Barendrecht. Er rijden gedurende deze hele periode geen trams tussen Carnisselande en het Breeplein in Rotterdam. Reizigers kunnen gebruik maken van pendelbus 725. (kaartje met route/haltes)

Door verzakking van de ondergrond hoogt de RET de trambaan lokaal op. De tramsporen van de keerlus bij tramhalte Carnisselande worden vernieuwd“, aldus de RET. De werkzaamheden vinden plaats op 4 locaties in Barendrecht: Vanaf het viaduct over de Carnisserbaan tot de kruising met de Vrijenburglaan, op de kruising met de Voordijk, op het Middeldijkerplein en bij de keerlus op de Portlandse Baan bij tramhalte Carnisselande.

Pendelbus

De pendelbus (lijn 725) volgt grotendeels de route van tramlijn 25 tussen Breeplein en Carnisselande, maar kan niet bij alle vervallen tramhaltes stoppen. Maak gebruik van de tijdelijke bushaltes in de buurt van de vervallen haltes waar pendelbus 725 niet kan komen:

  • Opstelspoor Carnisselande: vervangende halte Ikea (buslijnen 725, 183, 283 )
  • Waterkant: vervangende halte Ikea (buslijnen 725, 183, 283 )
  • Middeldijkerplein: vervangende halte kruising Avenue Carnisse / Zuidersingel (buslijn 725)
  • Vrijenburg: vervangende haltes Groningseweg of Vrijenburgseweg op de Carnissebaan (10 min lopen vanaf de tramhalte)

Voor de overige vervallen tramhaltes geldt, dat pendelbus 725 bij de naastgelegen bushaltes stopt

Bekijk alle informatie over afsluitingen, omleidingen en de pendelbus op ret.nl/omleidingen.

Verkeer

De werkzaamheden aan het spoor worden gefaseerd uitgevoerd. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het autoverkeer:

  • Van 28 april tot en met 20 mei is de kruising met de trambaan op de Voordijk afgesloten.
  • Van 28 april tot en met 20 mei is de kruising met de trambaan aan de noordzijde van het Middeldijkerplein afgesloten.
  • Van 30 april tot en met 13 mei is de Avenue Carnisse vanaf de Reling tot het Middeldijkerplein alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
  • Van 5 tot en met 13 mei is de rotonde op de Portlandse Baan bij tramhalte Carnisserlande afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Carnisserbaan en de Smitshoeksebaan.

Buslijn 183, 283 en BOB-bus 11

Van 5 tot en met 13 mei rijden buslijnen 183, 283 en BOB-bus 11 een omleidingsroute in verband met de werkzaamheden aan de trambaan op de Portlandse Baan.

Werkzaamheden

Het aan en afvoeren van materialen door werkverkeer en het onderhoud aan de tramsporen kan geluidshinder veroorzaken. Er wordt van maandag tot en met zaterdag gewerkt op de volgende tijden:

  • Bij het viaduct over de Carnisserbaan, de Voordijk en op het Middeldijkerplein wordt hoofdzakelijk gewerkt tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Sporadisch wordt in de avond of nacht gewerkt.
  • Op de keerlus bij tramhalte Carnisselande wordt hoofdzakelijk gewerkt tussen 07.00 uur en 22.00 uur. Er wordt sporadisch in de nacht gewerkt.

Werkzaamheden met een hoge geluidsintensiteit worden zoveel mogelijk overdag uitgevoerd.

Minder validen

Ben je minder valide met rolstoel of scootmobiel en kun je niet met de bus reizen? Dan kun je tot 24 uur voorafgaand aan je reis dagelijks tussen 7:00 en 21:00 uur telefonisch contact opnemen om opgehaald en naar de plaats van bestemming gebracht te worden. Bel hiervoor het telefoonnummer: 06 – 2275 1035 .

Omwonenden van het tramspoor zijn afgelopen week per brief door de RET geinformeerd over de werkzaamheden.

Route pendelbus

Vervangende haltes tram 25 beide richtingen met pendelbus 725: Halte Ikea, Vaanpark 2, Groningseweg, Vrijenburgerweg, Vrijenburgerbos, Langenhorst, Paasweide, Groene Hilledijk, Sandelingplein, Breeplein, Randweg

Het rode lijntje (lijn 725) is de route van de pendelbus:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »