Maritiem simulatorcentrum Simwave officieel van start in Barendrecht

BARENDRECHT – Gisteren (Donderdag 19 april 2018) heeft Simwave officieel de deuren van haar 5.000 vierkante meter grote maritiem trainingscentrum aan de Pesetastraat in Barendrecht geopend. Vanzelfsprekend werd de openingshandeling gesimuleerd. Op alle schermen van de 59 opgestelde simulatoren voeren vier schepen tegelijkertijd door een openingslint in een fantasiehaven met op de kades onder andere de Eiffeltoren, de piramiden van Gizeh en de Burj Khalifa.

De honderden genodigden, waaronder de burgemeester van Barendrecht, Jan van Belzen, genoten zichtbaar van het gesimuleerde openingsspektakel en het daaropvolgende kijkje achter de schermen bij de simulatoren.

Scheepvaart

Het centrum is al langer in gebruik. Op 29 januari werd de ‘site acceptance test’ positief afgerond in samenwerking met de leverancier van de simulatoren, het Noorse Kongsberg Digital. Sinds die tijd is het gehele ‘maritime centre of excellence’ operationeel en zijn er volop trainingen voor en met klanten als Genting Hong Kong, Crystal River Cruises en Viking Cruises.

Simwave

Simwave biedt de maritieme sector een bijzonder concept onder de naam ‘simulator-as-a-service’. Op eenvoudige wijze kan een simulator of een aantal gekoppelde simulators geboekt worden om bemanningen te trainen of te beoordelen; al dan niet ondersteund door eigen instructeurs vanuit de rederij. Dankzij een team van professionals op het gebied van maritiem modelleren en een team voor visuele databases, kunnen opdrachtgevers oefenen met hun eigen schepen in elke gewenste specifieke vaaromgeving. De centra van Simwave zijn 24/7 beschikbaar en beschikken over uitgebreide eigen verblijfsvoorzieningen.

Pronkstukken

De trainingen kunnen worden verzorgd op één van de 59 simulatoren, maar het bijzondere is dat ze ook gekoppeld kunnen worden voor multi-ship simulaties. Pronkstukken zijn de ‘full mission’ simulatoren waarbij de gehele brug van een schip nagenoeg 1-op-1 is nagebouwd, ondersteund door 360 graden projectie. Ook de over twee verdiepingen van het gebouw nagebouwde machinekamer met zeven simulatoren is indrukwekkend”

Foto: Sjoerd Fotografie en Onno KempermanBekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »