Wegwerkzaamheden 3e Barendrechtseweg (thv rotonde Kilweg)

BARENDRECHT –Vanaf morgen (Maandag 9 november 2015) (maandag 9 november) t/m vrijdag 20 november 2015 wordt de hoofdrijbaan van de 3e Barendrechtseweg, tussen de rotonde Zichtwei en rotonde Kilweg, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarnaast is ook het fiets- en voetpad tussen de Wesdijkleede en de rotonde Kilweg afgesloten.

Ter plaatse wordt door middel van borden omleidingsroutes aangegeven. Voor fietsers wordt een omleidingsroute via Ter Leede aangegeven. De werkzaamheden kunnen afhankelijk van voortgang en weersomstandigheden korter of langer duren.

Geluidreducerend asfalt

Naast het aanbrengen van trottoirbanden en voorzieningen voor afwatering wordt er nieuw asfalt in de hoofdrijbaan aangebracht. Als laatste gedeelte van de Barendrechtseweg wordt ook hier geluidreducerend asfalt aangebracht.

Groenvoorzieningen

Na het realiseren van de verharding wordt de berm tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg aan de oostzijde van de 3e Barendrechtseweg met groen ingericht. Eerst zullen er 14 bomen worden gekapt, vervolgens zal een doorlopende bomenrij en haag worden gerealiseerd. Ook aan de westzijde van de 3e Barendrechtseweg wordt een rij bomen aangeplant. In totaal zullen er 37 nieuwe bomen worden geplant in de in te zaaien velden gras langs de weg.

Gesplitste werkzaamheden

Deze werkzaamheden zijn niet gelijktijdig met de eerdere werkzaamheden aan de duiker onder de 3e Barendrechtseweg uitgevoerd. Daardoor heeft de grond in de sleuf van de duiker nog kunnen nazakken. Hiermee wordt voorkomen dat zakkingen in het nieuwe asfalt optreden.

« | »