Koninklijke Onderscheiding voor de heer J.C. De Bonte

BARENDRECHT – Vanmiddag (Zaterdag 7 november 2015) is Jacob Cornelis (Jaap) De Bonte uit Barendrecht benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving deze Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Festival van Harmonie, Fanfare en Brassbands in Hoogvliet.

De heer De Bonte ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid bij muziekvereniging EMM in Heerjansdam en Stichting Eiland IJsselmonde Festival, die het bovengenoemde muziekfestival organiseert. Onlangs legde de heer De Bonte beide bestuursfuncties neer.

Muziekvereniging EMM

Sinds 1983 is de heer De Bonte een zeer betrokken, trouw en actief lid en tubaspeler bij muziekvereniging EMM. In 1997 organiseerde hij met succes een actie in Heerjansdam om donateurs en sponsors te werven voor de vereniging. In 1998 werd hij penningmeester in het bestuur. In deze rol droeg hij nauwkeurig zorg voor de administratie en financiële zaken van de vereniging. In 2003 nam hij tevens de rol van voorzitter op zich. Hij combineerde deze twee functies zeer professioneel, zorgvuldig en toegewijd. Hij is het boegbeeld van de vereniging en de bindende factor. Naast zijn reguliere taken als voorzitter en penningmeester heeft hij ook nog twee bijzondere projecten georganiseerd. Voor het 95-jarig bestaan van de vereniging organiseerde hij een zeer geslaagd solistenconcours en bij het 100-jarig bestaan heeft hij een jubileumboek met muziek-CD ontwikkeld, dat gretig aftrek vond; een zeer tijdrovende en bewonderenswaardige klus.

Stichting Eiland IJsselmonde Festival

Naast zijn inzet voor muziekvereniging EMM was de heer De Bonte vanaf de oprichting in 2005 als bestuurslid actief voor Stichting Eiland IJsselmonde Festival. Deze stichting organiseert het jaarlijkse Festival van Harmonie, Fanfare en Brassbands waarop de uitreiking van de onderscheiding plaatsvond. De heer De Bonte hield zich onder andere bezig met het vormgeven van het speelschema, de logistiek en de begeleiding van deelnemende verenigingen. Met name het vormgeven van het speelschema vergde veel vaardigheid en creativiteit. Mede dankzij zijn inzet is het Festival uitgegroeid tot iets waar de verenigingen in de regio naar uitkijken en elk jaar weer graag aan meedoen.

Muziekvereniging Sursum Corda

Naast al zijn inspanningen voor muziekvereniging EMM en Stichting Eiland IJsselmonde Festival, vond de heer De Bonte tijd om jarenlang zeer regelmatig in te vallen bij muziekvereniging Sursum Corda in Rijsoord.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »