Gezonden sportkantine van start bij TV Smitshoek met ‘Vullen of Voeden’ project

BARENDRECHT – Tennisvereniging Smitshoek gaat als eerste aan de slag met een gezondere sportkantine. Vanmorgen ontvingen zij tijdens de Open Coffee Barendrecht van wethouder Lennart van der Linden (sport) een cheque ter waarde van duizend euro. Dit bedrag is bestemd voor keukengerei en -apparatuur en ingrediënten voor de eerste gezonde hapjes en drankjes.

Naast TV Smitshoek hebben TV Barendrecht, CAV Energie, KV Vitesse, CBV Binnenland, CVV Spirit en VV Smitshoek inmiddels toegezegd mee te willen doen. Wie volgt?

Doe mee!

Wethouder Lennart van der Linden: “Als gemeente Barendrecht zien we duidelijk het belang van het promoten van gezonde voeding. Daarom hebben we ons als eerste gemeente in Nederland officieel verbonden aan ‘Vullen of Voeden’. Daar ben ik trots op.’

Wethouder Van der Linden nodigt alle Barendrechtse sportverenigingen uit om mee te doen. In juni van dit jaar ondertekenden Van der Linden, buurtsportcoach Bram Franken en Lili Genee-Pirayesh, initiatiefneemster van het project een intentieovereenkomst. Hiermee spraken zij af het aanbod van voedingsproducten in sportkantines gezonder te maken. En dat bij 80% van de sportverenigingen in Barendrecht. Van der Linden: “Inmiddels zijn behoorlijk wat sportverenigingen enthousiast, waardoor we straks waarschijnlijk al bijna aan dit percentage zitten. Maar meer mag natuurlijk!

Bewuste keuze

De Bewuste Kantine biedt naast het huidige assortiment bewuste alternatieven mét behoud van een gezonde marge op de kantineomzet, aldus de wethouder. “Bewuster eten kan het verschil maken voor onze sporters, ook in de Barendrechtse kantines. Zonder dat het broodje kroket en het zoet verdwijnt, maar met de mogelijkheid om jong en oud een keuze te geven tussen ‘vullen of voeden’.’’

Op de foto v.l.n.r.: Wim Kleingeld, bestuurslid bij Tennisvereniging Smitshoek, wethouder Lennart van der Linden en Tessa Augustijn van Open Coffee Barendrecht.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen



« | »