Kerst in de Dorpskerk Barendrecht

BARENDRECHT – De Dorpskerk is meer dan vijfhonderd jaar oud en daarmee  ‘het oudste huis van Barendrecht’. Ook dit jaar houdt de Protestantse Gemeente Barendrecht hier twee prachtige Kerstvieringen.  Ze zijn voor iedereen toegankelijk.

De opzet van de Kerstnachtdienst is gericht op een breed publiek, zodat velen zich hier thuis zullen  kunnen voelen.  Wie vroeg komt is zeker van een mooi plekje in de sfeervol verlichte kerk.

Kerstnacht

Wie het geboortefeest van Jezus Christus wil vieren in de Kerstnacht (zondag 24 december)  is welkom om 22.00 uur in de met kaarsen verlichte Dorpskerk. Vanaf 21.45 uur worden hier bekende kerstliederen gezongen.  De deuren van de kerk gaan open om 21.15 uur.

In deze Kerstnachtdienst gaat het zingend, biddend en lezend op weg naar Bethlehem, op weg naar het Kerstwonder. Dorpskerkpredikant Jan Willem Stam gaat voor, Hans van Gelder begeleidt de viering op het orgel en Lianne Ketting speelt hobo.

Kerstmorgen

Ook op de morgen (Donderdag 14 december 2017) van maandag 25 december, Eerste Kerstdag,  is er in de Dorpskerk een viering van Christus’ Geboorte. Die kerkdienst is gericht op het hele gezin. Het Kerstevangelie staat centraal en er wordt volop gezongen. De overdenking van het kerstverhaal en het verhaal voor de kinderen worden verzorgd door dominee Jan Willem Stam. Een gelegenheidskoortje van gemeenteleden verleent medewerking aan deze kerstviering voor jong en oud. De kinderen ronden hun adventsproject af in deze feestelijke dienst.

De kerkdienst begint om 10.00 uur. Vooraf worden bekende kerstliederen gezongen. Hans van Gelder bespeelt het orgel en de piano.

Zie ook dorpskerkbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »