Zesde editie Sportcafé in het teken van de gezonde kantine

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De zesde editie van het Barendrechtse Sportcafé, afgelopen woensdagavond bij BVV Barendrecht, stond in het teken van de gezonde sportkantine. Organisatoren Rowan Huijgen en Leon van der Wilk hadden als speciale gast Wilfred Genee, hij gaf een presentatie over het project ‘Vullen of Voeden’.

Met dit project willen ze zorgen dat sportkantines gezonder worden, niet door het ongezonde(re) eten weg te halen, maar door gezonde(re) alternatieven aan te bieden. De gemeente Barendrecht en de Buurtsportcoach tekenden na afloop van de avond een overeenkomst met de organisatie om de sportkantines in Barendrecht ook gezonder te maken.

Zie ook: Sportkantines in Barendrecht moeten gezonder: Start campagne De Bewuste Kantine

Sportcafé

Het sportcafé is bedoeld voor bestuurders van Barendrechtse sportclubs. Tijdens de avonden delen de verenigingen informatie en krijgen ze presentaties en workshops om de clubs te verbeteren. Gasten tijdens deze zesde editie waren 2 landelijk bekende voetballers, welke bij de BVV hebben gevoetbald, namelijk Finn Stokkers (ex Sparta, nu Fortuna Sittard) en Anwar El Ghazi (ex Ajax en Oranje, nu Lille).

Omdat het Sportcafé dit keer in het teken stond van de gezonde kantine werd er uiteraard veel geproefd: van gezonde smoothies tot hapjes uit de airfryer.

De avond werd afgesloten met een sportquiz. De presentatie van het sportcafé was in handen van Jos Vis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »