Sportkantines in Barendrecht moeten gezonder: Start campagne De Bewuste Kantine

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht wil het aanbod van voedingsproducten in de plaatselijke sportkantines gezonder maken. Het broodje kroket verdwijnt niet van de kaart, maar er worden meer gezonde alternatieven aangeboden. Het doel hiervan is dat sporters – jong en oud – bewuster en gezonder gaan consumeren.

Om dit te bereiken start de gemeente de campagne De Bewuste Kantine, waarin wordt samengewerkt met Lili Genee-Pirayesh, initiatiefneemster van het project ‘Vullen of Voeden’.

Campagne ‘Vullen of Voeden’

Tijdens het Sportcafé gisteravond (Woensdag 14 juni 2017) bij de BVV Barendrecht vond de aftrap van deze campagne plaats. Wethouder Lennart van der Linden tekende hier de intentieovereenkomst (foto) met Vullen of Voeden, vertegenwoordigd door mevrouw Lili Genee-Pirayesh, en de Buurtsportcoaches van Barendrecht, vertegenwoordigd door Bram Franken.

De drie partijen spreken de intentie uit om gezamenlijk een positieve bijdrage te leveren aan een gezond leefklimaat in de gemeente Barendrecht, vooral door het stimuleren van de gezonde sportkantine.

Meedoen

De gemeente nodigt de sportverenigingen uit mee te doen aan dit gezonde project. De gemeente stelt hiervoor een starterspakket beschikbaar met daarin keukengerei en –apparatuur, het boek over de bewuste sportkantine en ingrediënten voor de eerste gezonde hapjes en drankjes.

De vele AGF-bedrijven in Barendrecht, die groente en fruit leveren aan supermarkten, groentewinkels en de horeca, worden betrokken bij de campagne.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »