BARENDRECHT – Onder leiding van hoofdcoach Joost van Rangelrooy en zijn assistent Mitchell Lieveld is landskampioen en bekerwinnaar Lintex-Binnenland/Rotterdam vorige week de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Het officiële seizoen dat voor Lintex-Binnenland/Rotterdam start op zaterdag 27 september met de wedstrijd om de Supercup in het eigen Topsportcentrum Rotterdam tegen Lekdetec.nl.

De selectie kent ten opzichte van afgelopen seizoen weinig veranderingen. De Amerikaanse Bianca Barton is waarschijnlijk financieel niet haalbaar en zal zo goed als zeker niet terugkeren en jeugdspeelster Cassidy Cheuk-Alam zal ook geen deel meer uit maken van de selectie. Daarentegen zal Michelle de Graaf, na een jaar afwezigheid, wel terugkeren in de selectie. De aankomende weken hoopt de technische staf nog één of twee nieuwe speelsters aan de selectie te kunnen toevoegen. Vooralsnog is het aantal fitte speelsters namelijk zeer klein omdat internationals Leonie Kooij en Rianne de Roos geblesseerd zijn teruggekomen van de periode bij het nationale team. Met name de blessure van Leonie Kooij is dusdanig dat ze waarschijnlijk nog lange tijd niet inzetbaar is.

Aankomend weekend wacht voor Lintex-Binnenland/Rotterdam de eerste oefenwedstrijd. En dat is niet direct de minste. Op uitnodiging van de gemeente Brussel speelt Lintex-Binnenland/Rotterdam zaterdag in de Belgische hoofdstad een demonstratiewedstrijd tegen Royal Castors Braine, de kampioen van België. Castors Braine zal aankomend seizoen ook uitkomen in de Eurocup en heeft een begroting dat een tienvoud is van het budget van Lintex-Binnenland/Rotterdam. Een mooie affiche dus en een goede testcase om te kijken hoe de selectie van coach Joost van Rangelrooy er voor staat. In de periode tot aan de Supercup speelt Lintex-Binnenland/Rotterdam verder nog een aantal oefenwedstrijden tegen Belgische, Duitse en Luxemburgse teams.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »