Basketbalvrouwen CBV Binnenland winnen Supercup

BARENDRECHT – De vrouwen van 4Consult/Binnenland uit Barendrecht zijn het seizoen 2018-2019 begonnen met het winnen van de Supercup. In Katwijk werd in een spannende wedstrijd landskampioen en bekerwinnaar Solar-systemen Grasshoppers met 59-60 verslagen.

Voor 4Consult/Binnenland betekende de winst van de Supercup de tweede keer in de historie dat deze prijs mee naar huis werd genomen en een mooie opsteker voor het coach-duo Joost van Rangelrooy en Linda Appers in de aanloop naar de start van de competitie aankomend weekend.

Binnenland

4Consult/Binnenland moet het in de seizoen ouverture doen zonder de geblesseerden Myrthe den Heeten en Michelle Zantman. Jeugdspeelster Eva van Oosten vult daarom de wedstrijdselectie aan. De eerste scores zijn van de thuisploeg, maar via een driepunter van Gabriëlle van den Bosch komt 4Consult/Binnenland 3-3 en kan via Zera Butter en Maxime Essenstam vervolgens uitlopen naar 5-10. De weer ouderwets met scherp schietende Zera Butter zorgt eigenhandig voor de 10-17 stand na het eerste kwart. Even lijkt 4Consult/Binnenland aan het begin van het tweede kwart verder weg te lopen (12-21) maar Solar-systemen Grasshoppers weet de marge snel te verkleinen (18-21). Vanaf dat moment zit er tussen beide ploegen weinig verschil meer en kan 4Consult/Binnenland na een driepunter van Chermensa van la Parra met een 29-30 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Direct na rust is het weer 4Consult/Binnenland dat het initiatief heeft en via onder andere twee scores van Inez van Hulsen naar 29-37 wegloopt. Solar-systemen Grasshoppers geeft zich echter niet gewonnen en komt door met name Deborah Vos terug tot 40-41 waarna Jamailah Adams de stand van 40-43 na het derde kwart op het scorebord zet. Het laatste kwart is een echte nagelbijter waarin de kansen regelmatig keren en beide ploegen op het scherpst van de snede voor de overwinning strijden. Met name Maxime Essenstam is in het laatste kwart een plaag voor de Katwijkse verdediging, maar een slechter verzorgde verdedigings-rebound zorgt ervoor dat Solar-systemen Grasshoppers in het spoor kan blijven en bij 59-56 de wedstrijd naar zich lijkt toe te trekken. De op het oude nest teruggekeerde Jamailah Adams zorgt echter eerst met twee rake vrije worpen voor de aansluiting en met nog 2,6 seconden op de klok is zij ook verantwoordelijke voor de rebound en score die 4Consult/Binnenland op een 59-60 voorsprong zet. In de laatste 2,6 seconden weet de thuisploeg nog wel een schot te lossen die echter het doel compleet mist en zo 4Consult/Binnenland de Supercup oplevert!

Scores: Chermense van la Parra 5, Eline Kasius 5, Inez van Hulsen 5, Jamailah Adams 6 (+ 8 rebounds), Gabriëlle van den Bosch 7 (+ 6 rebounds), Maxime Essenstam 12, Zera Butter 20.

Aankomende week start 4Consult/Binnenland de competitie met een thuiswedstrijd tegen het Groningse Keyser Capital Martini Sparks. Aanvangstijdstip in Sporthal De Driesprong is 20.15 uur.