Sophie Bijkerk (Kunstschaatsen)

BARENDRECHT – Terwijl iedereen zich afvraagt wanneer de zomer zijn entree zal maken en een ieder zin heeft in een ijsje van één van de ijssalons, is kunstrijdster Sophie Bijkerk (14 jaar) uit Barendrecht met een heel ander soort ijs bezig. Sophie is namelijk begonnen aan haar zomertrainingen.

Was het seizoen 2014/2015 er één met alleen maar hoogtepunten, nl. Nederlands Kampioene Advanced Novice worden en deelnemen aan het RTL4 programma Superkids met een dik verdiende 2e plaats als uitkomst, is het seizoen 2015/2016 er niet één geworden waar Sophie graag op terugkijkt. Met nog een trainingsweek vlak voor het Nederlands kampioenschap afgelopen februari, was Sophie helemaal klaar om haar titel bij de Advanced Novice te verdedigen. Een val in één van de trainingen twee weken voor het NK gooide roet in het eten. Aan de val tijdens een dubbele sprong hield Sophie een scheurtje in haar knieschijf over. Het NK moest plaats maken voor een aantal weken voorgeschreven rust. Eind maart werd echter door de behandelende fysiotherapeute groen licht geven om de trainingen weer op te pakken. Sophie is dan ook van plan deze zomer hard te trainen zodat zij goed voor de dag zal komen als debutante in de Junioren binnen het Nederlands Kampioenschap Kunstschaatsen.

Trainen

Naast een week trainingskamp in Den Haag van de Stichting Kunstrijden Nederland en twee weken Dazzling Dordt Days van haar eigen vereniging Kunstrijvereniging De Drechtsteden staan er voor Sophie ook trainingskampen in het buitenland gepland. Eerst in juli een trainingsweek in Italië bij de coach van oud Wereld Kampioene Carolina Kostner, Michael Hüth. Daarna zal Sophie in augustus afreizen naar Andorra om daar lessen te volgen bij de Canadese trainer Brian Orser, topcoach van de huidige Olympisch kampioen Yzuru Hanyu en Wereld kampioen Javier Fernandez. Om privé lessen bij deze topcoach te kunnen gaan volgen, is Sophie een crowdfundingactie begonnen op Talentboek. Www.Talentboek.nl is een website waar topsporters met een status van het NOC/NSF zich kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs/sponsoren. De eerste donateurs hebben zich al gemeld en hebben voor een goed begin van de crowdfundingactie gezorgd.

Sponsoring

Gunt u Sophie de mogelijkheid om privé lessen te kunnen gaan volgen bij Brian Orser neemt u dan een kijkje op haar persoonlijke pagina.Bedrijven die interesse hebben om Sophie (of wellicht de Vereniging en de anders toppers) in haar verdere topsport carrière te steunen dan kan er contact worden opgenomen via sponsoring [@] ddd-kunstrijden.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »