Sportconferentie Barendrecht Sport! in het LOC

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Donderdag 3 maart 2016) kwamen sportverenigingen, zorgaanbieders, ervaringsdeskundigen, de politiek en andere geïnteresseerden samen in het LOC voor een sportconferentie. KijkOpWelzijn lanceerde hiermee tevens het nieuwe project: Barendrecht Sport!

Dit project moet de komende tijd uitgroeien tot hét platform voor sportgerelateerde vragen in de gemeente Barendrecht. Leomara Flanders is het gezicht van het project en tevens je eerste aanspreekpunt bij vragen.

Sportconferentie

De sportconferentie werd gistermiddag (Donderdag 3 maart 2016) geopend met een speech van wethouder Lennart van der Linden (Sport). Vervolgens sprak Leomara Flanders over Barendrecht Sport: “Het is belangrijk om te weten dat Barendrecht Sport echt het informatie en adviespunt wordt van de gehele gemeente Barendrecht. We zitten hier met zorgverleners, met mensen vanuit het onderwijs, maatschappelijk welzijnsorganisaties, dus eigenlijk iedereen die daar wat mee te maken heeft, daar ben ik voor. Het is vooral gericht op sportgerelateerde vraagstukken. (…) Barendrecht Sport is een verlengstuk van de Buurtsportcoaches. (…) Barendrecht Sport is altijd in samenwerking met de gemeente.

Op het programma stond daarnaast een kennismaking onder de deelnemers, een presentatie door Pirmin Blaak (keeper bij het oranje hockeyteam), een presentatie over een vergelijkbaar project in Ridderkerk, een diner, workshops en afsluitend een netwerkborrel.

Barendrecht Sport!

Barendrecht Sport! is een verlengstuk van de Buurtsportcoach Barendrecht. Haar kracht zit in het actief begeleiden en het bemiddelen tussen bewoners en organisaties. Barendrecht Sport! denkt actief en vraaggericht met partners mee op het gebied van sport en bewegen, in combinatie met zorg, welzijn en onderwijs. Barendrecht Sport! kan partijen bijeen brengen, de vraag verhelderen en binnen deze samenwerking kijken of er gezamenlijk een antwoord te formuleren is. Barendrecht Sport! kan hierin ook de schakel zijn met de gemeente en haar beleid.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »