Eerste wedstrijd Vitesse in nieuwe sporthal De Bongerd

BARENDRECHT – Nadat KV Vitesse jaren bezig is geweest de sporthal en het veld op één locatie samen te brengen, is het dan eindelijk zover. Er is al in getraind, er zijn oefenwedstrijden gespeeld en afgelopen zaterdag mochten de teams die thuis speelden op de eerste competitiedag al even voorproeven.

Gisteravond vond echter de officiële vuurdoop van de nieuwe sporthal De Bongerd plaats. Het eerste team van Vitesse speelde thuis gelijk tegen Vriendenschaar (15-15). Het tweede team van Vitesse speelde gistermiddag (Zaterdag 14 november 2015) tegen het tweede van Vriendenschaar, hier wist Barendrecht met 15-13 te winnen.

NOC*NSF

De nieuwe NOC*NSF sporthal hoort bij de nieuwe school van het LOC. Dat Vitesse naast de school hoofdgebruiker van deze hal zou worden, lag niet vast. Sterker nog: al in 2007 startte een werkgroep die zich ging richten op het binnenhalen van deze sporthal. Jan Berkman en oud Vitesse voorzitter Henk van der Pol waren jarenlang de kartrekkers van dit project.

Inspanningen

Huidig Vitesse voorzitter Willem Booij stelt dat beide mannen “in uitstekende samenwerking met de gemeente Barendrecht en de nieuwe LOC school veel uren en energie hebben gestoken in dit project.” De inspanningen van de werkgroep leidden er uiteindelijk toe dat er vorig jaar een intentieovereenkomst getekend werd door de school, de gemeente en Vitesse voor het gebruik van de sporthal en het gezamenlijk gebruik van de kantine.

Sporthallen

Vitesse heeft in alle afgelopen zaalseizoenen veel sporthallen gezien. Oudgedienden denken nog met weemoed terug aan de Driesprong. Voor de wat jongeren staan de Waterpoort, Aksent en Riederpoort wat verser in het geheugen. Toch is er niets mooiers dan een gloednieuwe hal pal naast de eigen veldaccommodatie. Willem Booij: “Als bestuur en club zijn we blij met het prachtige resultaat en we hopen dat dit bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van Vitesse als club.

Iedereen is uiteraard van harte welkom om Vitesse 1 de komende tijd in de nieuwe sporthal te komen aanschouwen. Kijk voor meer informatie op kvvitesse.nl of volg Vitesse via Facebook en @kvvitesse.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »