Inge de Bruijn Zwembad, Barendrecht

BARENDRECHT – Zwem en Waterpolovereniging Barendrecht (ZPB) heeft afgelopen dinsdag met de directie van het Inge de Bruijn zwembad gesproken over de plannen voor de realisatie van een buitenbad. De vereniging sprak eerder ook al met wethouder van der Linden (sport en financiën).

Als ZPB zien we nog steeds veel belemmeringen om als sportvereniging gebruik te gaan maken van dit buitenbad (zoals het nu is bedacht). De grootste belemmeringen die we zien zijn de omstandigheden vanaf oktober en de sluiting in de winter.

Trainen in buitenbad

De waterpolovereniging acht het niet verantwoord om een uur lang in een buitenbad te trainen van rond de 20 graden terwijl de buitentemperatuur hooguit 10 graden is: “Voor volwassenen gaat dit wellicht nog, voor kinderen zien we hierin gevaar.” De club wil graag gebruik maken van het buitenbad en kan daarmee ook het binnenbad ontlasten. Vooral de uren in de namiddag en avond zijn populair en dat zijn ook de tijden dat er wedstrijden en trainingen plaatsvinden van de waterpolo club.

We zien ook nog wel andere belemmeringen voor het beoogde gebruik zoals de kleine ligweide en de energiekosten van verwarming van het bad buiten juli en augustus.

Verplaatsbare overkapping

Als alternatief stelt de club voor om het bad te overkappen buiten het zomerseizoen met een verrijdbare overkapping. Hierdoor zou het bad gedurende het hele jaar te gebruiken zijn en zorgt het glazen dak voor extra (duurzame) bijverwarming: “Het water verliest ook veel minder warmte aan de buitenlucht waardoor er flinke energie kosten bespaard worden.“, aldus ZPB.

ZPB kan de uren die het nu in andere baden inkoopt in het overdekte buitenbad afnemen, dit gaat nu al om 10.000 euro per jaar. Omdat met extra capaciteit we meer leden kunnen werven en weer meer badwater kunnen afnemen kan dit bedrag oplopen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »