Nieuwe kudde Schotse Hooglanders losgelaten in natuurgebied Koedood, Rhoon

RHOON – [Foto’s + Video] In het natuurgebied langs het riviertje de Koedood zijn vanmiddag (Vrijdag 22 januari 2016) vier nieuwe Schotse Hooglanders vrijgelaten. De nieuwe kudde zal het gebied de komende drie maanden delen met de kudde die er al rondliep. Deze kudde krijgt versterking omdat het gebied anders te dicht begroeid raakt.

Kinderen van OBS Portland waren aanwezig bij de vrijlating. Vier van hen mochten zelfs helpen om de trailer open te maken waar de dieren in zaten. De dieren hebben vervolgens in het bijzijn van de kinderen en andere bezoekers rustig een plekje gezocht om naartoe te gaan.

Kalfjes

Vanmiddag werden ook de winnaars bekend gemaakt van de namenwedstrijd voor de in december 2015 geboren kalfjes. De winnende namen zijn Elliot en Eudora (betekenis: geëerd geschenk) geworden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Regio


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »