Bus bij bushalte 'Oude Postkantoor' aan de Binnenlandse Baan in Barendrecht ('t Vlak)

BARENDRECHT – EVB heeft vragen gesteld aan de wethouder over klachten die ze hebben ontvangen naar aanleiding van de aangepaste RET dienstregeling. Volgens deze klachten is de busverbinding bij de haltes Park Buitenoord, De Driesprong, de Kolk en Station Barendrecht slechter geworden.

Kees Takken vraag namens de EVB of de wethouder deze mening deelt. Een voorstel om het probleem op te lossen wordt ook gedaan: Bus 183 vanaf de Lindehoevelaan laten doorrijden via de haltes richting het station.

Ouderen

Kees Takken: “Rondom de halte Buitenoord wonen veel ouderen en/of mensen met een mobiliteitsbeperking. Als deze groep nu naar Carnisse of Maasstad wil dan hebben ze de volgende mogelijkheden: a. Minimaal 850 meter lopen naar de halte Lindehoevelaan voor bus 183; b. Opstappen in bus 84, 1 halte meerijden tot halte Lindehoeve laan en daar overstappen op halte 183.

Hij vraagt de wethouder hierbij of de loopafstand acceptabel is en welke maximale loopafstand naar bushaltes wordt gehanteerd in Barendrecht. Daarnaast kan het lastig zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen (zoals rollators) om over te moeten stappen.

Voorstel

Is er een mogelijkheid om bus 183 vanaf de Lindehoevelaan door te laten rijden naar halte park Buitenoord, halte de Driesprong, (halte station Barendrecht eventueel), en halte de Kolk? (…) Bent u bereid om deze situatie met de RET te bespreken en daar waar nodig met een oplossing dan wel gepast alternatief te komen?Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »