Knuffel van Koen (10) uit Barendrecht gaat wereldwijd in de schappen bij IKEA

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Groot nieuws voor Koen Schnitker uit Krimpen a/d IJssel: hij is één van de 10 winnaars van de internationale tekenwedstijd van IKEA. Koen leverde het ontwerp voor zijn knuffel in bij IKEA Barendrecht en werd hier afgelopen maandan samen met zijn ouders en zusje verrast met het nieuws.

De tekening van zijn droomknuffel wordt in productie genomen en is in november 2015 verkrijgbaar bij IKEA winkels over de hele wereld. Duizenden kinderen uit 40 landen deden mee aan de tekenwedstrijd ter ere van de jaarlijkse Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. In november en december doneert de IKEA Foundation wereldwijd voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children. Dit jaar is er een totaalbedrag opgehaald van 10.1 miljoen euro voor beter onderwijs.

Verrassing

Koen werd vanochtend (Vrijdag 6 februari 2015) in de klas verrast met het nieuws en daarna in het zonnetje gezet bij IKEA Barendrecht. Het tekentalent kan nog maar amper geloven dat zijn droomknuffel – een groen monster met zes armen, grote tanden en een lieve glimlach – straks wereldwijd in de schappen ligt: “Ik had nooit verwacht dat ik zou winnen, er hebben zoveel kinderen mee gedaan. Mijn knuffel ziet er op het eerste gezicht misschien een beetje griezelig uit, maar hij heeft 6 armen waarmee hij heel goed kan knuffelen. Ik vind het heel cool dat mijn droomknuffel straks over de hele wereld in de winkels ligt en dat ook andere kinderen straks met hem kunnen knuffelen.

10.1 miljoen euro voor kinderen in Afrika, Azië en Europa

De Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs was ook dit keer een enorm succes. In totaal is er 10.1 miljoen euro opgebracht voor beter onderwijs, waarvan 224.510 euro in Nederland. Sinds de start in 2003 heeft de campagne meer dan 11 miljoen kinderen in 46 landen aan betere onderwijsmogelijkheden geholpen. Met de opbrengst van dit jaar worden 19 projecten in Afrika, Azië en Oost-Europa gesteund.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen


Video: IKEA Nederland, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: IKEA, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »