Bus bij bushalte 'Oude Postkantoor' aan de Binnenlandse Baan in Barendrecht ('t Vlak)

BARENDRECHT – Vanaf zondag 14 december vinden er een aantal wijzigingen plaats in de buslijnen en dienstregeling van de RET. Voor Barendrecht veranderen een aantal busroutes en komt er een nieuwe sneldienst tijdens de spits bij.

Bestel hier ter kennismaking met de nieuwe bijslijnen twee gratis buskaartjes (RET actie tot 31 dec)

283: Sneldienst Barendrecht – Kralingse Zoom

Tijdens de spitsuren komt er een nieuwe sneldienst tussen Barendrecht en Kralingse Zoom: bus 283. Er wordt vanaf Portland, via Carnisselande, Vrouwenpolder en de A16 naar Kralingse Zoom gereden. In Rotterdam wordt er gestopt bij de halte HES/Erasmus Universiteit/Brainpark en het eindpunt Kralingse Zoom.

84 + 184: Nieuwe route in Barendrecht én vaker naar Zuidplein

Er rijden vaker bussen tussen Barendrecht en Zuidplein: doordeweeks tijdens de spits elke tien minuten en op zaterdag elk kwartier. Tussen Zuidplein en de Molenvliet (J.G. Oemvliet) rijden deze bussen dezelfde route. Bus 84 rijdt over de huidige route (van buslijn 184) naar NS station Barendrecht. Bus 184 rijdt vervolgens op werkdagen overdag via een nieuwe route naar de Vrouwenpolder (eind/startpunt).

82 en 183: Snellere busverbindingen Barendrecht – Rotterdam

Voor een snellere busverbinding tussen Portland en Zuidplein rijden bus 82 en 183 via de Verlengde Zuiderparkweg. In de spits rijden bus 82 en 183 samen elke tien minuten. De reistijd tussen Barendrecht en Rotterdam Centrum wordt hierdoor met meer dan 10 minuten verkort.

Bus 82 is een directe verbinding tussen Portland en Zuidplein. In Oud-Barendrecht rijdt bus 183 een kortere route via de Harplaan zodat inwoners vanuit Molenvliet en Carnisselande een snellere verbinding hebben naar het winkelgebied Middenbaan, station Lombardijen, Keizerswaard en Kralingse Zoom. Bus 82 en 183 vervangen samen bus 182.

Tijdens de spits 4x per uur shuttleverbinding

De route en dienstregeling van de shuttlebus vanaf NS station Barendrecht naar het Waterschap blijven ongewijzigd: tijdens de spits rijdt de bus ieder kwartier.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »