Jongerenontmoetingsplaats aan de Vrijenburglaan wordt weggehaald: Gemeente heeft vergunning nodig

BARENDRECHT – Wethouder Roopram heeft vanavond (Dinsdag 2 april 2019) in de gemeenteraad medegedeeld dat de Jongerenontmoetingsplaats (JOP) per direct zal worden weggehaald. De JOP werd vorige week, zonder medeweten van omwonenden, geplaatst.

De wethouder vertelde vanavond (Dinsdag 2 april 2019) dat de JOP tijdelijk geplaatst zou worden en dat er daarom geen vergunning voor nodig is. Recent is echter gebleken dat er wel een vergunning nodig is voor de JOP, daarop is besloten de jongerenontmoetingsplek direct weg te halen.

Ondertussen is de gemeente wel het traject gestart om een vergunning aan te vragen, waar belanghebbenden dan eventueel weer bezwaar tegen kunnen maken. De JOP moet daarom, wat de wethouder betreft, weer op dezelfde locatie terugkomen. Wel wil ze daarvoor in overleg treden met omwonenden.

Excuses

Wethouder Roopram: “Gezien het aantal reacties dat we van inwoners hebben ontvangen, het heeft inderdaad wat teweeg gebracht, dan is een excuses op zijn plaats, dus die wil ik dan ook aanbieden.” Ze noemt de plaatsing een experiment, waarvan de reacties van omwonenden (na plaatsing) zouden worden gemonitord. “Er heeft vooraf aan de plaatsing geen uitgebreid participatietraject plaatsgevonden“, aldus de wethouder.

Update 20:47: Oppositie raadslid Lennart van der Linden heeft namens Echt voor Barendrecht een ‘motie van afkeuring’ ingediend tegen de wethouder, vanwege het gevolgde proces rond de plaatsing van de JOP.
Update 21:00: De coalitie komt met gezamenlijk standpunt n.a.v. de EVB motie van afkeuring: Ze noemen de motie een te zwaar middel op dit moment. De bedoeling van het college was goed en ze gaan er vanuit dat de wethouder te goeder trouw was m.b.t. de vergunning. Ook zijn er verbeterpunten aangegeven en excuses aangeboden.
Update 21:04: De wethouder laat de beslissing aan de raad en geeft geen verdere toelichting
Update 21:05: EVB laat nog weten vóór experimenten te zijn, maar dat dat wel in overleg moet. Inwoners moeten worden betrokken bij het proces, aldus Lennart van der Linden namens de EVB.
Update 21:08: De motie wordt niet gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad, alleen EVB staat achter hun eigen motie van afkeuring (15 stemmen tegen, 14 stemmen voor).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »